Warning! This page is only available in the dutch language.

Vraagje

Kreeg de vraag of er meer van onze DCDF-jes zo “breed” liggen. Dus met de ellebogen uitgedraaid. Nu heb ik hier al een paar dagen opgelet en ik zie het bij één dame een beetje maar ben benieuwd of jullie dit herkennen. Foto’s welkom 😆

Obedience Yuma

Last sunday, Yuma and Søs had an obedience match. It went really nice 😊. Fourth place at level C2
Yuma has always worked fine but now he is becoming more calm and focused even more.

Tyllikke Yuma and Søs 🙂

Workshop

Gisteren met de instructeurs (Suzanne-Johan-en ikke 🙂 ) bij de Doe-dag en onze honden-oppas (Christianne) een workshop gedaan. De workshop werd gegeven door Elise, een ervaren masseur en tevens docent. Elise zal ons tijdens de Doe-dag ook komen helpen met een aantal workshops. Zij hebben het tijdens de Doe-dag te druk om zelf iets te kunnen met hun honden, dus nu even privé aandacht 🙂 .
We hebben ons verdiept in (sport)massage en een en ander geleerd over triggerpoints en hoe die te herkennen en proberen weg te krijgen.
Gaaf! Gezellig en zeker leerzaam. Eerst even op elkaar oefenen, beter daar iets fout 😳 doen dan bij de hond. Daarna kregen onze viervoeters alle aandacht.
Was super om te doen en dit krijgt zeker voor mij een vervolg. Enorm bedankt voor de leuke avond!

Red Blaze druk druk

Red Blaze alias Boaz heeft weer een drukke maand achter de rug. Samen met het het baasje weer een canicross wedstrijd lopen. Keurig oprekken/opwarmen voor de start en gaan!

Kamperen op een eiland, dus met de boot mee, tentje helpen opzetten, rennen op het strand en in zee, zorgen dat het baasje niet valt als hij ergens opklimt, druk druk. Op tijd even relaxen is dan erg belangrijk 🙂


Senior-spam

Ik wil jullie even van onze senior dame laten genieten. Ze heeft nu de prachtige leeftijd van 14 jaar en 6 maanden.

Haar achterhand wil niet altijd vlot mee maar als ze op dreef is, is ze niet te stoppen en tussen de oren zit alles nog echt goed op zijn plek 🙂

Doedag verschoven

De Doe-dag is een week later, naar 14 september.
Programma blijft hetzelfde. Alleen de locatie veranderd maar dat krijgen jullie na de inschrijving allemaal nog precies te horen. Het blijft wel hier in de buurt.

Fransoos?

Je zou het bijna denken, knagend op een stokbrood, met flesje(s) wijn erbij, maar nee hoor, oer-Hollands Belgje 😆 Meneer Idovah geniet van zijn stokbroodje, de kauwbotjes eet toch niemand anders, dus die laat je dan gewoon liggen 😉

8 jaar

Onze U-tjes zijn vandaag jarig. Het U-nest heeft veel vreugde gebracht maar helaas ook verdriet. Wij genieten nog steeds van de kroost van Umbra, van alle leuke berichten, foto’s etc van de U-tjes. Maar delen in het verdriet van het te vroeg overlijden van Ulmo, Ulani en Ulvi.

Maar vandaag is het vooral feeststemming, want onze U-tjes worden 8 jaar en ook al noemen ze dat dan veteraan, dat geldt echt nog niet voor Ula, Umbra, Ultimo, Ulan, Uraz en Urania.
Hele fijne verjaardag

Scarlet examen

Vandaag het examen SIFD level 3 met Scarlet. Vorige week donderdag had ze al een gedeelte van het examen gedaan, de line-up en die had ze perfect gedaan, dus dat gedeelte was al goed afgesloten.
Vandaag in twee ruimtes zoeken, ook deze snel en zonder fouten gedaan en de getrainde geurbronnen gevonden en de andere genegeerd.
Trots op de jongedame en nu op naar het volgende niveau.


Flame geslaagd

Trots op mijn meisje. Flame moest vandaag detectie examen doen level 3. Eerst 2 ruimte zoekingen. Eerste ruimte ging perfect. 2e ruimte had ze 1 foutmelding. Ze vond de Foelie schijnbaar ook lekker ruiken. Maar gelukkig mochten we 1 foutmelding geven 😅. Daarna nog even zoeken op de bakken. Deed ze ook super goed. Diploma in de pocket. Op naar level 4. Enne Scarlet ook gefeliciteerd. Wat was ze geweldig.