Warning! This page is only available in the dutch language.

Reïncarnatie

Volgens mij was onze Nikè in haar vorige leven een berggeit, met kapotte oren 🙁
Houston, we have got a problem! Even Apeldoorn bellen! Werk aan de winkel!

Privacy

Ik heb geen idee in hoeverre een melding van onze website die automatisch komt te maken heeft met het privacy beleid wat van kracht gaat. Maar om gedoe te voorkomen stel ik voor dat iedereen die graag de automatische berichten van de blog wil blijven krijgen dit even aangeeft.
De rest zal ik dan volgende week verwijderen. Maar uiteraard kun je altijd weer toegevoegd worden of je kunt het zelf doen via de blog.

Tja…..

Nikè, appel valt niet ver van de boom

Vakantie

Begonnen aan mijn eerste vakantie. Wel een beetje moe van de reis maar nu ben ik helemaal gewend en het is heerlijk met elkaar in de caravan na een wandeling in het bos of na het badderen.
Vakantie is heerlijk 😆


gr. Emyr (King) en baasjes

Maatjes

Emyr (King) en Mika zijn de beste maatjes. Ze kunnen samen heerlijk spelen 🙂
Hij is ook niet meer zo heel druk met Mika. Het is echt genieten.


gr. Diana

Lekker koppie

Gisteren van de tuin genoten en achter de tuin in het gisteren gemaaide gras gerend, naar de mudrun geweest in Houten, lekker in de schaduw geslapen terwijl iedereen zich uitsloofde in de modder, daarna tijdens het uitlaten tot 3x toe pardoes in de sloot gedoken om lekker af te koelen 🙁
Heerlijk ding, die niet meer kleine lady in red, Niamh.

Antistof bepaling

Ik denk dat het wel bij steeds meer hondeneigenaren bekend is maar zeker de laatste jaren is het niet meer automatisch laten vaccineren van de hond
maar eerst na laten kijken of het nodig is behoorlijk (gelukkig) in opkomst.
Bij onze nesten van de laatste jaren geef ik daar ook informatie over mee. Maar ik kreeg de vraag of ik misschien hierover nog eens op de blog wat wilde zetten.
Wat houdt het in:
Er wordt een klein beetje bloed afgenomen bij de hond en daarin wordt gekeken of er voldoende antistoffen (titer) zitten tegen hondenziekte, besmettelijke leverontsteking en parvovirus. Bij deze ziektes is er een verband aangetoond tussen de hoogte van de titer en bescherming tegen ziekte. Voor ziekte van Weil bestaat dit verband niet en heeft het geen zin om de titer te bepalen. De Vaccicheck (zo heet de testmethode) is zeer gevoelig en voldoende betrouwbaar. De antistof (titer) bepaling is volledig geaccepteerd door overheid en is dus ook voor shows, wedstrijden etc geldig, mits alles door de dierenarts goed is vermeld in het paspoort van de hond.
Heel veel honden hoeven echt niet iedere drie jaar gevaccineerd, er zijn heel veel honden die na hun puppy vaccinatie hun leven lang beschermd zijn.
En ook kun je gerichter vaccineren,

Mocht je meer informatie willen hebben mag je me altijd even vragen maar ook op het internet kun je goede informatie vinden.
Voor diegene die FaceBook hebben: Titeren met Vaccicheck geeft ook veel informatie

Blij!!!!

De blijdschap was groot, wat een plezier om elkaar weer te zien.
Lonneke en Wizard Thorin, herkenning nadat ze elkaar niet meer gezien hebben sinds Thorin het nest heeft verlaten.
Dolle pret 😆

Schaapjes

Idovah heeft vandaag geoefend bij de schaapjes, hij heeft er zoveel geteld dat hij er moe van is.
Gelukkig vindt zijn baasje het helemaal niet erg om hem een stukje te dragen 😉

Lunch

Samen een groenten-schotel delen 😆 Emyr smult lekker mee