Warning! This page is only available in the dutch language.

Koud

IJskoud, te koud om buiten te spelen. Dus wat plaatjes van eerder in de week.

Miezer

De hele dag druilerig, jakkes, maar dat stopt de kroost niet. Ze gaan net zo vlot door het hondenluik en gaan even spelen en komen dan weer binnen verder spelen en slapen. Vandaag was eigenlijk een bezoekje aan de markt gepland maar dat was nu echt geen avontuur. Dus werd het een autoritje naar de dierenspeciaalzaak. Ook altijd heel leuk. Winkelkarretje vol met puppy’s en door de winkel lopen, vogeltjes, papegaaien en konijntjes kijken.
Nou, dit was een avontuur, bij alles wat ze zagen wilden ze uit de kar klauteren, gelukkig had ik hulptroepen bij 😆 Als mensen voorbij liepen zonder dat er geaaid werd, werden ze helemaal nagekeken, dat was raar. De konijntjes werden gefascineerd bekeken, dus baasjes 😉 opgepast, daar is vast de een of de ander die gaat proberen een konijntje te vangen.


Thuis weer lekker eten en slapen. Daarna mochten de puppy’s weer naar buiten en hebben we een aantal pistoolschoten afgevuurd. Dat doen we nog wel een keer maar ze bleven keurig bij me en drie schoten is al best indrukwekkend.

Myrddin

Een kind van een tovenaar en een Houdini (Xadé) genaamd Myrddin, ziet kans om overal te komen.
Geen gaatje te klein 😆

Check

Vandaag de dierenarts op bezoek voor de check-up en eerste prikje.
Totaal niet onder de indruk van het bekijken van ogen en oren, het voelen aan de pootjes, tandjes kijken, buikje bekijken etc. etc. Het prikje van de eerste vaccinatie was niet spannend, zoveel leuke en ook lekkere dingen op tafel dat de rest vergeten wordt.
En diegene die op de grond liepen kauwden vol smaak in de broek en aan de schoenen van de dierenarts 😆
Helemaal vergeten foto’s te maken maar eerder deze week had ik deze gemaakt van Xadé en pup, zo lief

Kenja

Kenja, bijna 15 jaar. We hadden zo gehoopt dat je dit zou halen. Helaas hebben we gisteravond met veel pijn in ons hart afscheid van je moeten nemen. Bedankt voor je warmte en liefde binnen ons gezin.
Kenja het gaat je goed, we gaan je enorm missen
Henri, Janneke en Rianne.

Over 14 dagen zou deze prachtige oude dame 15 jaar zijn geworden. Helaas 2x kort achtereen getroffen door een GVS was ze zo verdwaasd, kon niet meer eten en niets kon nog uitkomst bieden. Henri en Janneke hebben een zware beslissing moeten nemen en afscheid moeten nemen van hun dierbare Kenja.
Heel veel sterkte, ook voor Rianne, die niet beter weet dat Kenja er was.

X-jes

Vandaag worden onze X-jes 4 jaar. Veel gebeurt in die vier jaar. Van grappige vrolijke pups, zijn het allemaal mooie, lieve, ondeugende, vrolijke dames en heren geworden.


Hele fijne verjaardag en minstens nog 10 erbij.

Paardjes etc

Vandaag was het prachtig weer om op stap te gaan.
Eerst naar de paardjes. Even één voor één kijken en ruiken. Toen nog even spelen met de hondjes van de buren en racen door het huis. Daarna weer naar huis, rusten, eten en slapen.


Want voor de middag stond een bezoekje gepland met eerst een autoritje van zo’n tien minuten, een ontmoeting met andere kleur honden, een peuter en een vreemd huis, met kinderfietsje, tractor etc.
De autorit vond plaats onder begeleiding van een gemengd koor 😆
Aangekomen werd er meteen bezit genomen van de perkjes met bloembollen, huis werd verkend, alles werd goed bekeken en er werd volop gespeeld.
Mathis werd ook begroet, arm kind, hij was maar amper wakker en hij had al stalkers.

Toen de kroost moe van alle indrukken begon te dutten in het zonnetje zijn we weer naar huis gegaan om thuis te slapen op een lekker warm bedje.

Regen

Op een regenachtige dag wordt natuurlijk de paraplu dichterbij bekeken.
Daarna werd het tijd voor een autoritje. De dames en heren gedroegen zich aardig, vooral op de rotondes en in de bochten was het keurig stil. Verder werd er af en toe gezongen maar ik heb wel eens erger gehoord 😆
Ook nog een bezoekje gebracht met de bedoeling om ook even paardjes te gaan bekijken maar het weer werkte niet echt mee, dus dat werd een binnen-bezoekje waarbij het hele huis meteen bekeken werd inclusief sommige meubels.


Week 6 smoeltjes en video op de site

Opzij

Opzij opzij, maak plaats, maak plaats voor mij 😆

Binkies

De tandjes worden driftig getest door onze binkies.
Zelfs af en toe bij het melk drinken maar dat lost Venja rigoureus op. Tandjes gebruiken dan volgt de correctie direct.