Antistof controle

Nikè is nu 1 jaar oud en dat betekent dat er weer gekeken moet worden of ze voldoende antistoffen heeft tegen hepatitis, parvo en distemper (hondeziekte). Nikè heeft alleen haar puppy vaccinaties gehad, daarna zijn de antistoffen bepaald en ze had ruim voldoende antistoffen.

Bij een hond die al ouder is zou het voor drie jaar goedgekeurd zijn maar bij een jonge hond die volop in lichamelijke ontwikkeling is, is het verstandig om dit, als ze 1 jaar oud, zijn te herhalen. Dus Nikè mocht weer een beetje bloed afstaan (wat die deugniet zonder morren toeliet) en ja, goed nieuws, ze is goedgekeurd voor drie jaar. En dan gaan we weer een controle doen. Helemaal blij 🙂

Voor diegene die hun hond nog niet laten titeren, denk er eens over na, je weet dan i.i.g. of je hond voldoende beschermt is en je belast hem of haar niet onnodig met vaccins die ze niet hoeven te hebben.

6 thoughts on “Antistof controle”

  1. Wat mooi dat het nog zo goed op peil is.
    Ook fijn voor de statistieken deze check.
    Het is zeker slim om te titeren, ik heb mijn dierenarts uiteindelijk ook zo ver gekregen.

  2. Goed zeg! Ik ben ook vóór titeren. Jynxx heeft zijn laatste reguliere enting met 1 jaar gehad, daarna getiterd en mag als hij 8 is weer terug voor een titer. S!oux is zelfs vanuit het nest getiterd dus slechts 1 keer geënt en moet nu als hij drie is opnieuw. Zijn Hepatitis was aan de lage kant met 1 jaar. Hele nest heeft dat (diverse zijn als pup bij de controle titer nógmaals geënt omdat hep niet was aangeslagen). Dus over een jaar kijken hoe zijn hep dan is. Mogelijk is er dus iets erfelijks waardoor het nest slecht reageert op de hepatitis enting. Of mogelijk is de bepaling niet helemaal waterdicht. We gaan het zien. Leuke materie.

  3. Nest van S!oux interessant voor de vaccicheck-groep?
    Ik zou inderdaad denken aan iets erfelijks, ben benieuwd hoe de hep. de volgende keer is en wat die van broertje/zusje nu is, nu die extra gevaccineerd is. Weet je ook welk merk vaccin? Ik ben wel erg voor Nobivac, daar heb ik bij mijn pups/honden nog nooit een slechte reactie op gezien.

  4. Twee nestgenootjes zijn opnieuw (volledig, want hepatitis is niet los te enten) geënt na de controle titer. Toen weer controle, 2 keer 6 en hep 0. Toen weer met een jaar getiterd en ook weer geënt volgens mij. Moet eens vragen, maar ik dacht dat beide laag bleven. Mss naar een 1, maar niet hoger. S!oux moet volgend jaar weer. Benieuwd.

Geef een reactie