Examens

Vandaag examen FCI OBB (obedience B, vroeger heette dat GGB) voor Whisper en FCI OB2 voor Razou.
De dag begon al hectisch, hondjes erg vroeg wakker en druk druk want ze kwamen rondom de sloten schoonmaken. Dus rennen en vliegen en amper tijd om te plassen (hopelijk dus niet tijdens examens).
Dames in de auto, Magenta ook want die moest als figurante dienen bij de blijfoefeningen OB2.
De OBB-ers begonnen en Whisper was zo druk als maar zijn kan, riem bijna doormidden, geen tijd om stil te zitten, een soort van pingpongbal. Dat kost wel punten maar je kon niet zeggen dat ze sloom was 😆
Het individuele programma ging goed, ben beter gewend maar gezien de hectiek mag ik niet mopperen.
Na het los volgen ging mevrouw alvast naar het vak, dat is tenslotte toch de bedoeling en je kunt maar onderweg zijn. Vak ging dan ook super 🙂 Ze is geslaagd met een uitmuntend.
Daarna mocht Razou (als laatste) voor het OB2. Gezien haar laatste trainingen waarbij ze de draak stak met alles netjes afwerken waren mijn verwachtingen niet hoog. Maar wat liet ze een prachtig werk zien. Volgen, alle oefeningen gingen van een leien dakje. Tot op het eind. Het richting apport, helaas bracht ze het verkeerde blok mee. Iets wat normaal feilloos gaat. Een nul dus. Toen vond ze (denk ik) dat er toch eindelijk wel iets lekkers kon komen en scoorde ze ook een nul voor haar oefening appél op afstand. Teveel commando’s.
Tja…daar gaat dan je diploma. Maar …. ook de keurmeester vond haar examen heel goed en bij alle andere oefeningen scoorde ze allemaal hoog, zelfs een groot aantal 10-nen. Dus ja! Mevrouw Razou is dik geslaagd. Wat een super leuk gevoel geeft dan dan.

16 thoughts on “Examens”

 1. Het blijven hondjes hè…. Zo heerlijk onvoorspelbaar af en toe. Super gedaan! Van alledrie! Het is niet niks om twee examens op één dag te lopen en ze dan ook nog te halen. Gefeliciteerd!!!

 2. Heel netjes toch, dat hebben ze weer mooi binnen gesleept.
  We zullen maar gewoon denken dat het bij Razou aan de hormonen heeft gelegen, zeker als ze het normaal allemaal vanzelf doet.

  1. Ja en ik kreeg als opmerking dat tienen voor voegwerk niet worden gegeven bij het 2 en 3 omdat er altijd wel iets beter kan. Maar kreeg een negen. Nou daar was ik enorm blij mee. Dat betekent dat ze super gelopen heeft. Zelf zie je dat niet goed maar je voelt wel dat het allemaal als een gesmeerd naaimachientje gaat.

  1. Gepland was Jan Mulder maar die lag in het ziekenhuis. Toen is ’s morgens Piet v.d. Meulengraaf nog opgetrommeld.
   En die was wel sympathiek met opstellen van de toestellen/pylonnen. Niet vlak langs de kant of dicht bij het publiek. En hij keurde reeel. Het stimuleert dan wel voor de B-ers om door te gaan. Beter als bijv. Hofman, dan heeft niemand meer zin. Zelfs mensen die gezakt zijn blijven gemotiveerd.

 3. Ja inderdaad! Piet is een fijne en faire keurmeester.
  Met niet van die onzinnige interpretaties van de regeltjes zoals meneer Hofman nogal eens wil toepassen.

  Maar ook al is Piet niet de allerstrengste, je moet natuurlijk nog steeds redelijk goed lopen om je diploma te halen.

  Nogmaals chapeau!

  1. Dat is ook zo en m.n. Razou liep heel goed. En alles ging op het eerste commando. Het was zo jammer van het richting apport. Dat gaat altijd zo vlekkeloos. Maar ja…het is geen robot. Misschien toch maar wat GG3 oefeningen gaan doen.
   En dan zien we wel. Voorlopig is ze hier druk met Lonneke en agility en balspelletjes.
   Whisper lig wel verder voor GG1. En thuis ook lekker agility doen.

Geef een reactie