Lieve Jarah

Zonder Jarah verder. Een leeg stil huis, ondanks al die andere viervoetertjes.
Een prachtige leeftijd bijna 14 jaar maar in mijn beleving veel te vroeg. Ik had nog graag zoveel boswandelingen met haar gemaakt, haar nog zoveel tijd aan mijn voeten onder het bureau gehad, haar nog zo graag achter de tractor in de wei zien rennen, maar het mocht niet zo zijn.
Jarah is gisteren in alle rust ingeslapen, ze kon niet meer. Haar hoofd was nog zo helder maar haar achterhand was op.
Voor haar is er nu rust, voor ons verdriet en onrust.
Dag lieve lieve Jarah, met je mooie zwarte kijkers, een dijk van een maatje, een fijne moeder voor haar kroost, een te lieve roedelleidster, ik hoop dat je nu op een plekje bent waar je vrij bent van pijntjes en dat we ooit weer samen kunnen knuffelen. Poppeke, we missen je enorm

30 thoughts on “Lieve Jarah”

 1. Ach nee! Niet Jarah!! Ik weet nog dat ik op de Winner kwam. Jarah zou moeder zijn van het nest waar ik een pup van wilde. Ruud was met haar in de ring geweest. Ik denk dat ze twee jaar oud was of zo. Kwam uit de ring en begon meteen aan Ruud zijn zakken te trekken “Ik was braaf en geduldig. Nou SCHIET OP!! Ik wil spelen, rennen en gek doen!” Fantastisch. Dáár wil ik wel een kind van! En nu is ze er niet meer. Moet toch niet kunnen ….. Sterkte

 2. Liebe Freunde,
  Immer ist es so schwer, wenn unsere besten Kameraden uns verlassen. Jeder fuer sich ist einzigartig, und man kann ueberhaupt nicht verstehen, wieso ein Haus so leer sein kann ,”nur” weil der Hund nicht mehr da ist.
  jarah war ein Schönheit, und sie hatte die selben lieben und klugen Eltern wie unser Kleiner!
  Ich wuensche Euch von ganzem Herzen gute Gedanken und Erinnerungen an einen tollen Hund.
  Liebe Gruesse
  Anneli

 3. Lieve Anne-Marie en Ruud,
  Ik realiseer me ineens hoe ver wij al terug gaan. En hoeveel Jarah daar deel van uitgemaakt heeft. Hoeveel mensen zij gelukkig heeft mogen maken met haar geweldige pups.
  Lieve Jarah,
  Nichtje van Isou, zus van Justine, moeder van Merlijn, tante van Tycoon… Zonder jou had ik never nooit de liefde in m’n leven gehad die ik dagelijks ervaar van mijn viervoetertjes. De welverdiende rust zonder pijn is je gegund!

  Anne-Marie en Ruud, veel sterkte XXX

 4. Anne-Marie en Ruud,

  Wat een triest bericht.
  Er zijn geen woorden voor om de pijn te verzachten.
  Heel veel sterkte met het gemis van jullie geliefde Jarah.

  Lieve Jarah rust zacht.

 5. Dag lieve Oma. Toen wij nog klein waren mochten we lekker aan je haren trekken en met je spelen. Nu ben je er niet meer, maar wat heb je een heerlijk leven gehad.

  rust nu maar zacht…
  (sterkte Ruud en Anne-Marie

 6. Anne-Marie en Ruud. Je weet soms iets met je hersens, maar je hart wil er niet aan. Heel veel sterkte. Voor Jarah is er rust.
  lieve groet,
  Marjoke

 7. Lieve Anne-Marie en Ruud,
  We wensen jullie ontzettend veel sterkte toe met dit grote verlies. Hopelijk kunnen de mooie herinneringen de pijn een beetje verlichten. Een dikke knuffel van ons allen.

 8. Lieve Ruud en Anne-Marie.
  We lezen dit treurige bericht in de Ardennen. Jarah, moeder van onze Nouba(roepnaam Happy) is niet meer. We leven met jullie mee en weten dat dit moment altijd een verschrikking is voor elke hondenbezitter. Het zijn toch je “kinderen” nietwaar! Troost, dat ze nu rust heeft en een geweldig leven bij jullie heeft gehad.
  Dikke knuffel voor jullie beiden
  Klaas en Jeanine

 9. Laatst zag ik haar nog lekker met de meute achter een tractor aanrennen en at ze met veel plezier het trainings buideltje van Vladik leeg… Heel veel sterkte met het verlies van jullie grijze dametje, ze zal nu voor altijd een mooie herrindering blijven.

 10. Anne -Marie en Ruud,

  Heel veel sterkte met het verlies van Jarah.
  Denk aan alle mooie herinneringen, haar lieve nakomelingen en alles wat jullie dierbaar is.
  Nooit zal het wennen als er een geliefd maatje weg valt maar ook nooit worden ze vergeten en hebben ze voor altijd een plaats in ons hoofd en hart.
  Woorden schieten dan altijd te kort.

 11. Lieve Anne-Marie en Ruud,

  Jarah was een lieve oude dame, ik heb alleen haar laatste jaren mee mogen maken, altijd kwam ze naar je toe, van hallo, ik ben er ook hoor. Een mooie herinnering, maar voor jullie toch het gemis en de pijn. Heel veel sterkte, want ieder verlies blijft moeilijk, het zijn toch je maatjes.

  Ruud en Marijke, poot van Veros en Wizard

 12. Lieve Ruud en Anne-Marie,

  Altijd een hard gelach, het verliezen van een maatje.
  Heel veel sterkte met dit gemis.

  Els, Alphons, Phurie en Whizz

 13. “Ik ben niet bang tijdens die laatste gang.
  Jij loopt niet weg, je kijkt me aan, je noemt me bij de liefste naam, en houdt me stevig vast.
  Vandaag voor het laatst groet ik je met mijn hondenstaart.
  Er is een oud en uniek verbond: jij bent mijn baas en ik jouw hond”.

  Gedeeltes uit het gedicht Straks.

  Bij het vele plezier van hond en baas hoort helaas ook soms verdriet. Maar als je het verdriet niet ervaart, heb je ook nooit het plezier gekend. Veel sterkte.

  Jellie, Adri en Rhythm (Sauvage)

 14. lieve Anne-Marie en Ruud, wat is het toch altijd verschrikkelijk om je maatje waar je zo lang mee samen bent geweest te moeten missen. Een schrale troost natuurlijk maar zo ik jullie en de roedel ken, en al jullie hondenvrienden, heeft ze een heerlijk leven gehad. Ik wens jullie alle sterkte voor de komende tijd. een dikke troostlik van VAYA

 15. Wat is dat schrikken en volkomen onverwacht! De moeder-overste van de roedel is niet meer. Nadine is echt een dochter van Jarah, ook controles uitvoeren,want de baas heeft gezegd:”…..!!” etc.etc. Op haar verjaardag in 2012 haalden wij Vega bij jullie op. Jarah was een schat van een hond,lief,aanhankelijk en lekker speels en wij zijn ontzettend blij met haar dochter Nadine en Vega, haar achterkleindochter.
  Anne-Marie en Ruud: Héél veel sterkte met dit verlies. Wij weten maar al te goed wat het is om een hondenkind te verliezen en vooral als het een DCDF schat is. Kusjes en een poot van Nadine en Vega.

  Gerry & Martin de Groot

 16. Lieve Anne marie en Ruud,
  In tranen lees ik dat jullie afscheid hebben moeten nemen van die lieve Jarah,ook mijn eerste kennismaking met Jarah vond ik bijzonder,ik mocht aan haar dikke buikje komen toen wij voor de eerste keer bij jullie kwamen en we voor een reutje
  op de lijst stonden.
  Ze was een mooi lief oud dametje geworden nu en het gemis zal enorm voor jullie zijn.
  Heel veel sterkte met het verlies van jullie lieverd en voor Jarah stuur ik nog een knuf naar boven.

 17. Dag Annemarie en Ruud, het is en blijft moeilijk om jullie lieve Jara te moeten missen. Afscheid nemen is en blijft moeilijk. 14 jaar is mooi maar je wil ze nooit kwijt. Wij voelen met jullie mee. Sterkte de komende tijd. Chris en Bep en een dikke knuffel van onze lieve Ydo.

 18. Lieve Annemarie en Ruud.
  nee he, ik schrik me rot, zie het net pas.die lieve Jarah
  wat een drama….het doet zo zeer.
  Heel veel sterkte!
  Peter en Corry

Geef een reactie