Merlijn

Merlijn Mowin Jarah de Conte de Fée
Mijn Halloween boy. Merlijn omdat je op Halloween geboren bent, Mowin omdat je zo’n heerlijk beertje was.
Op 26 december mocht ik je ophalen en nam ik je rechtstreeks mee naar Frankrijk. Juutje naast ons op de achterbank die toen niets begreep van dat mormel op schoot bij mij. Maar dat kwam snel goed en wij hebben daar samen letterlijk geleefd als God, Godin en bazinnetje.
Toen je bijna 2 jaar was zijn we terug gekeerd naar Nederland en dat was best heel moeilijk voor je. Alhoewel ik m’n best gedaan heb je te socialiseren in La Douce France, was de overgang enorm. Van the middle of nowhere naar een rijtjeshuis in de stad. Samen hebben wij die moeilijkheid overwonnen.
We hebben samen gewerkt, met jou heb ik, met vallen en opstaan, voor het eerst de GG3 behaald. Wat was ik trots! Maar weet ook dat ik meer van jou geleerd heb, dan jij van mij…
We hebben zoveel gedaan samen, wat hebben we veel gereisd, wat heb ik van je genoten, want ook voor jou gold: geen dag zonder mijn hond!
En dan komt daar die dag… Beetje bij beetje zag ik hem naderbij komen. Hoe zeer ik ook geprobeerd heb het te rekken, hoezeer ik ook geprobeerd heb het tij te keren, gisteren was daar ineens het moment dat ik wist dat ik je moest laten gaan. Mijn eens zo stoere vent, was ineens zo stoer niet meer… Je bent zo moe, je bent zo op… en toch, tot op het laatste moment leider van de roedel.
De laatste x samen gaan slapen…
De laatste ochtendkroel…
De laatste x naar buiten…
De allerlaatste knuffel…
Wie moet nou m’n oogjes poetsen?
Vandaag heb ik je laten gaan.
Rust zacht lieve Merlijn.


Bianca

12 thoughts on “Merlijn”

 1. Rust zacht Merlijntje. Hopelijk staan je moeder Jarah en je maatje Justine al aan de andere kant van de regenboog op je te wachten. Het ga je goed op de laatste reis <3 <3 <3

 2. Merlin heeft een prachtig leven gehad maar een vriend afgeven is zo verschrikkelijk moeilijk.
  Laat de andere honden een troost voor je zijn Bianca.

 3. Wat een mooi traject hebben jullie samen afgelegd. Merlijn was jou daar zeker ook heel dankbaar voor.
  Veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

 4. Dank jullie wel. Het doet pijn, het huis is leeg…
  Maar weet ook dat met hulp van vrienden én natuurlijk Tycoon en Gwion ik binnenkort vast weer met een glimlach aan m’n Merlijntje terug zal denken.

 5. Un beau chemin ensemble, tout les bons moments cette présence qui semble si naturelle cet amour du chien qui vous donne tout
  Adieu Merlin

Geef een reactie