Miracle Josha

Miracle Josha. Bijna 12 jaar geleden werd ze hier geboren, na 8 weken is ze bij Elga gaan wonen, dichtbij en heel vaak kwam ze hier of kwamen we haar tegen tijdens wandelingen in de duinen en deden we samen nog een wandeling extra. Een prachtige tijd had ze bij Elga, Shonagh, Pascale en de katten en konijnen. Twee jaar geleden werd haar baasje getroffen door een hersenbloeding en kwam te overlijden. Josha is terug bij ons gekomen en we hebben haar niet meer herplaatst. Omdat ze wat moeite had met veel pups waren de buren zo lief om haar dan op te vangen. Die klik was meteen zo intens dat ze eigenlijk ineens twee families had waar ze geliefd was en ze ook op momenten als we geen pups hadden heel vaak daar was. Nog twee heerlijke jaren hebben we haar met zijn allen mogen geven. Drie weken terug nog een vakantie in de Ardennen en nu moesten we afscheid nemen.
Eerst dachten we nog dat ze moeite met de warmte had maar vanochtend zag ik toch signalen die me een slecht onderbuik gevoel gaven. Helaas bleek dat ze een milt tumor had met uitzaaiingen naar lever en nieren. We hebben haar rust gegeven en als er een soort van andere kant van de regenboog is, dan staat Elga haar daar zeker op te wachten.
Christianne, Frans en Lonneke, namens Josha en ons bedankt voor alle tijd en liefde die ze ook van jullie kreeg.

Dag lieve meid. Je neemt mijn laatste stukje van Elga mee maar wat ben ik blij dat we je nog zoveel hebben kunnen geven.

22 thoughts on “Miracle Josha”

 1. Ich kann die Traurigkeit gut verstehen.
  Aber es war noch eine schöne Zeit .
  Warum muss man Hunde auch immer so sehr lieb haben….

 2. Anne-Marie, Ruud, Christiane en Lonneke,
  Wat moet het moeilijk zijn dat het meiske er zo plotseling niet meer is… Ik wens jullie heel veel sterkte met het verlies van Josha.
  Augustus 2016 is niet zo’n fijne maand…
  Knuffels.

 3. Hier word ik stil van. Een paar weken geleden waren jullie nog met Josha bij ons in de Ardennen.. Jullie en haar ” pleegouders” en natuurlijk Lonneke. Triest en weer een hoop verdriet. We leven intens met jullie mee. Zoals we het elkaar al vaak zeiden: ” Het went nooit”. Dikke kus voor jullie allemaal.

  1. Ben blij dat we samen met Ruud en Anne-Marie en alle hondjes en in het bijzonder met Josha nog heb mogen genieten bij jullie in de Ardenne

 4. Wat plotseling en wat jong nog!
  Heel veel sterkte met het verlies van Joske!
  Samen met Lonneke en Chrisje hebben jullie haar een super fijne tijd gegeven!

 5. Het is onbegrijpelijk. We gaan haar zo vreselijk missen. Geen hulpje meer bij de vaatwasser, geen kroel, geen behendigheid meer, geen blij lachje, meer al ze ons zag. Josha we gaan je zo enorm missen maar ben ook zo blij dat we je heeeeeel vaak hier hebben gehad. Wij hadden dit voor geen goud willen missen. Rust zacht en we zullen je nooit vergeten.

 6. ondanks het grote en intense verdriet, een prachtig verhaal dat je neergeschreven hebt, Anne-Marie. LIefdevol is ze door jullie allemaal opgevangen destijds toen ze een ander huis “moest” krijgen. Ontroerend! Heel veel sterkte voor allemaal om dit plotselinge verlies te kunnen verwerken.
  heel veel knuffels van VAYA en alexa

 7. Heel veel sterkte met dit grote verlies. Zo triest en toch zo ontroerend mooi dat levensverhaaltje van Josha en haar baasje(s). Wat fijn dat jullie zo voor haar gezorgd hebben!Dikke knuffel van ons allen !

 8. Gecondoleerd met het plotselinge verlies van Josha. Mooi dat zo veel mensen van haar gehouden hebben, en wat droef dat ze nooit meer Josha zal zijn.

 9. Lieve Anne-marie en Ruud,wat een verdriet om dit plotselinge afscheid van Josha,
  in een periode van verdriet is ze bij jullie gekomen en had het niet beter kunnen
  treffen,zoveel liefde die ze nog van jullie heeft ontvangen heeft haar de laatse twee
  jaren toch nog doen opbloeien na het overlijden van jullie lieve vriendin Elga,
  ik weet dan ook zeker dat ze over de regenboogbrug weer bij Elga zal zijn.
  Ik wens jullie,Cristianne,Frans en zeker Lonneke heel veel sterkte met dit verlies.

 10. Het is gewoon ongelooflijk dat ze er zaterdag om 14:00 nog was en om 16:00 niet meer Lieve josje we hebben zulke mooie tijden beleefd en ik heb zoveel nieuwe dingen van je geleerd Ik zal je nooit vergeten Rust zacht

  1. Wat was ons Joske altijd blij als ze je zag. En weet je nog dat ze jullie vuilnisbak leeg gehaald had? En pas nog de aardbeientaart bij oma Joke “gestolen”, wel aardig dat ze nog iets over had gelaten 🙂
   Ik weet zeker dat Josha heel blij was dat ze zo vaak bij jullie mocht zijn en relaxen op de bank en appeltje met papa eten. In de zon liggen en kijken als jij met de paardjes bezig was.
   Nu kijkt ze misschien nog steeds wel alleen kunnen wij haar niet meer zien, maar we kunnen nog steeds aan haar denken en om haar streken lachen en haar lieve dingen terug denken. En wie weet hoort ze ons nog wel als we iets tegen haar zeggen.

Geef een reactie