Rasspeciale Nederland

Dit weekeinde waren van beide Belgische Herder verenigingen in Nederland de ras speciale show.
Zaterdag tijdens de show van de NVBH kwamen Whisper en Wizard uit in de kampioensklasse. Vooral Wizard had een zware klasse met veel mooie reuen. Helaas had meneer besloten om deze week zijn vacht aan de kapstok te hangen en ieder klein verschilletje telt in zo’n klasse. Hij deed goed zijn best maar helaas vond de keurmeester het niet goed genoeg en eindigde hij op een zesde plaats.
Whisper haar klasse was minder zwaar, wel mooie teven maar onze jongedame liep zoals als altijd erg mooi, goed uitgestrekt en gelijkmatig en dit bracht voor haar weer de eerste plaats. Whisper was vorig jaar al geselecteerd bij de primering maar zowel Wizard als Whisper zijn al Nederlands Kampioen en hebben daardoor hun selectie niet meer nodig bij de NVBH.

Zondag tijdens de show van de BHCN werd Wizard vierde in de kampioensklasse en Whisper werd tweede.
Whisper werd ook geselecteerd tijdens de primering en is nu Se (Selectie exterieur. Hond heeft een uitmuntend exterieur, HD-A en wordt op de show uitgekozen door 3 keurmeesters).
Maar ook baby Zillah (Harley) en Zakai waren present. Wat was het leuk om die weer te zien. En hoe geweldig deden ze het in de ring. Zillah kon al heel goed lopen en stilstaan. Yvonne had merkbaar goed geoefend. Zakai vond ook alles leuk, kon heel goed staan en moest (als een ondeugend jongetje betaamt) af en toe in de riem happen tijdens het lopen. Uiteindelijk liet de keurmeester steeds de oudste baby winnen maar ze kunnen beide trots zijn op hun tweede en derde plaats. Ik ben in ieder geval trots en blij op de baasjes en de manier waarop ze met hun pups omgaan.

6 thoughts on “Rasspeciale Nederland”

  1. Een ieder heel goed gedaan samen met jullie hondjes!
    Heerlijk om te zien en te lezen.Jullie mogen allemaal trots zijn op jullie honden maar ik op jullie zelf!
    Ik moet altijd wel lachen om je humor; dat meneer had besloten z’n vacht aan de kapstok te hangen.
    Ik zit dan echt hardop te lachen achter ‘de pc…!
    hartelijke groetjes Marja

Geef een reactie