Schapenhoeden aanlegtest

Vandaag op pad voor de aanlegtest schapenhoeden met Whisper en Wizard.
Eerst wordt er een sociale test afgenomen en als de hond hiervoor slaagt mag hij door naar de schaapjes.
Dat was voor allemaal geen probleem, dus op naar de wolbaaltjes 🙂
Whister mocht de spits afbijten maar vond het allemaal wel best. Niet zo haar ding. Leuk om van alles te doen met de baas maar die schaapjes ach…Zeer waarschijnlijk hebben we het instinct wat sterk onderdrukt in haar opvoeding, we willen tenslotte niet dat ze hier op de heide de schaapskuddes “lastig valt”. Maar het kan ook best zijn dat ze echt geen “oerinstinct” meer heeft.
Wizard daarentegen heeft een leuk instinct en was best te porren om de schaapjes wat vooruit te laten lopen. Ook het cirkelen om de kraal met schapen ging hem goed af. Hij was beheerst en en gedreven om contact te houden met de kudde, maar vergat niet om regelmatig naar Ruud te kijken of hij het goed deed. Heel leuk om te zien.
Wizard heeft een certificaat bij, geslaagd voor de aanlegtest schapenhoeden.


Vici was de “hekkensluiter”. Mogelijk heeft ze wel aanleg maar zat dit keer haar loopsheid dwars? Ze was in elk geval vrolijk en blij maar (nog) niet in de ban van de schapen.

3 thoughts on “Schapenhoeden aanlegtest”

    1. Echt wel. Was blij dat hij de laatste van de ochtend was, kon ik ook even kijken. Daarvoor moest ik mee keuren bij de sociale test en heb dus van de schapen en honden weinig/niks gezien.

  1. Das sieht ja schon professionell aus!
    Und wenn Du einen Aufbewahrungsort für Ruud suchst….
    Schönen Sonntag und Grüße aus Wup
    AnneLi und Ni~no

Geef een reactie