Show Belgische Herders

Vandaag naar de Kampioensclubmatch van de NVBH geweest met Wizard en Red Flame. Voor Wizard bekende “koek” maar voor Flame was het iets nieuws. Haar baasjes kwamen wat later maar de jongedame is gewend om bij ons te zijn dus dat ging prima. Lekker relaxed lagen/zaten ze bij de tent te wachten tot ze aan de beurt waren.

Keurig volgens planning kwamen de baasjes van Flame ruim op tijd zodat zij ook Flame in de show-ring konden zien. Natuurlijk liep het net zo dat zowel Wizard als Flame tegelijk aan de beurt waren, ring 1 en ring 2, maar met wat heen en weer geren verliep het toch gesmeerd 😆

Wizard stond als een “huis”, genoot weer van de aandacht en de Ierse keurmeester was erg gecharmeerd van hem. Wizard eerste uitmuntend. Toen Ruud snel naar de andere ring waar Flame in stond. Beetje spannend toen ze één op één stond met de keurmeester, maar die nam alle tijd en Flame deed het heel goed. Natuurlijk is het onwennig maar ze heeft prachtig stil gestaan, prima gangwerk getoond en uiteindelijk werd ze vijfde met kwalificatie uitmuntend en een mooi keurverslag.

Daarna weer even wachten en toen was het tijd voor de ere-ring. Daar werd Wizard gekozen tot tweede beste reu (RCAC) van alle tervueren op de show. Prachtige prestatie. Kers op de taart.

11 thoughts on “Show Belgische Herders”

  1. Wat doen ze het fantastisch, die Belgje van jullie! En ook Ruud, je ziet er stralend uit. Van Vaya en mij krijg je ook een prijs!!! Overigens: Vaya vanmiddag op bezoek bij de Haagse Burgemeester. Ook dat Belgje doet het goed!!!

Geef een reactie