Twee dagen show in Dortmund

Vrijdag Europasiegershow in Dortmund: Wizard haalde 2U in de kampioensklasse en haalde daarmee weer een punt voor Duits kampioenschap. Whisper bleef niet achter bij haar broer en deed hetzelfde.
Zaterdag heeft Wizard op de Internationale tentoonstelling in Dortmund 2U in de kampioensklasse gehaald en het RCAC en RCACIB.
Whisper heeft 1U in de kampioensklasse gehaald. Daarnaast heeft zij het CAC en CACIB gehaald, beste teef en beste van het ras. Whisper heeft nu de titel Frühjahrssieger 2016 erbij gekregen.
Wij zijn heel erg blij met de resultaten.

15 thoughts on “Twee dagen show in Dortmund”

  1. Zeker heel blij maar vooral met het feit dat ze alles zo relaxed doen. Het is toch een hoop herrie en prikkels en ook zo’n erering met geklap en gejoel en speakers. Heel knap van alle honden die daar dan onverstoorbaar staan.

  1. komt ie hoor:
   CAC: Certificat d”Apitude au Championnat.
   CAC is de kampioenschapsprijs die op kampioenschapstentoonstellingen beschikbaar gesteld word aan de beste reu en beste teef van elk ras, mits deze honden een “U” behaalden.
   CACIB: Certificat d’Apitude au Championate International de Beaute.
   CACIB is het certificaat van de F.C.I, dat beschikbaar wordt gesteld op internationale tentoonstellingen, zowel aan de beste reu als aan de beste teef, mits deze een “U” behaalden en ingeschreven waren in de openklasse of kampioensklasse en mits zij 15 maanden of ouder zijn.
   BOS: best of sexe (beste teef) , deze hoeft niet hetzelfde zijn als de CAC hond omdat in sommige landen de jeugd en veteraan niet mee strijden voor het CAC maar wel voor BOS. Snap je het nog 😉
   Daarna komt BOB: best of breed (beste van het ras), dit is dus tussen de beste reu en beste teef van hetzelfde ras.
   Dan komt de erering met alle honden uit FCI groep 1 (herders-veedrijvers) daarin staan alle BOB honden en daar wordt dan weer de beste van gekozen.
   Dan heb je nog beste van alle FCI groepen en die komen tegen elkaar uit voor BIS (best in show).
   Beetje duidelijk?
   Met een aantal CAC’s gewonnen in 1 land onder verschillende keurmeesters, hond moet een bepaalde leeftijd hebben en er moet een bepaalde tijd tussen het eerste gewonnen CAC en het laatste zitten: daarmee kun je dan landskampioen worden.
   Dat zelfde geldt ook voor gewonnen CACIB’s, als je in minstens drie verschillende landen voldoende CACIB’s hebt gewonnen kan de hond internationaal kampioen worden.
   Heel verhaal 😉
   Onze Wizard heeft voor Duits kampioen al voldoende CAC’s maar we moeten waarschijnlijk nog eentje extra winnen omdat we net een dag te vroeg waren met nummer 5. Hangt een beetje af van hoe ze rekenen. Wordt vervolgd.
   Whisper moet nog 1 CACIB voor internationaal kampioen maar die moeten we dan ergens eind van het jaar in bijv. België halen. Anders zijn we ook te snel.

 1. Voor al die leuke foto’s van het laatste nest heel veel dank, zo mooi van die pas geboren “ratjes” in schitterende jonge hondjes te zien veranderen.

  Voor jullie uitslagen in Dortmund een daverend proficiat, jullie zijn echt top ! ! En ze hebben toch wel taart gekregen ?

 2. Ja de W-tjes doen het grandioos, nogmaals proficiat. Al begin ik de afkortingen van de shows nu aardig te leren, altijd handig zo’n spiekberichtje. 🙂

Geef een reactie