W-tjes en examens

Vandaag was het D-day voor Wizard en Whisper. Het landelijk FCI obedience examen met keurmeester Ton Hoffmann.
Wizard (met als handler Marijke) nam deel aan het examen niveau B, voor Marijke helemaal nieuw hoe dat dan allemaal loopt, is toch net even wat anders als een training. Het weer was heerlijk, mooi bevroren veld, met een flauw zonnetje. Nadeel is dan dat het blijkbaar wel meer luchtjes heeft en vooral reuen hun neus 🙄 nog wel aan de grond willen zetten. Voor Wizard ook moeilijk dat ik in de buurt was maar gelukkig bleef dat binnen controle. Meeste oefeningen gingen netjes, niet alles perfect maar het geheel was voldoende om te slagen. Dus al het werk wat Marijke heeft gedaan en de gereden kilometers naar de training heeft zijn vruchten afgeworpen. Top!


Whisper, gedreven als altijd, had er zin in, dat betekent dat er behoorlijk in de jas gepord wordt 😉 en er actie moet zijn. Ze deed sommige oefeningen perfect maar was soms ook wat slordig en dat kost puntjes. Maar het eindresultaat was goed en ze is geslaagd voor het FCI obedience 1 examen.
Trots op broer en zus 😀

8 thoughts on “W-tjes en examens”

  1. We (Marijke en Wizard) zijn super blij dat het ons gelukt is, nou ja, vooral ik. Met dank aan alle steun en adviezen van Anne-Marie en ook de instructeur op de hondenschool.

  2. wat een kanjers, de twee dappere W-tjes maar ook iedereen die ze getrained hebben. Proficiat. VAYA is blij dat ze bij zo”n familie hoort!!! Geweldig

Geef een reactie