Afscheid

Afscheid nemen doet pijn. Maar toch hebben wij mensen het voorrecht dat we onze hondenvrienden niet hoeven te laten lijden.
Helaas hebben Christel en Dirk dit moeten beslissen en op veel te jonge leeftijd (9 1/2 jaar) afscheid moeten nemen van Umbra. Hun vriend, maatje, oogappel. Umbra de lieve grote reu, altijd vriendelijk en rustig.
Zo kort geleden was de toekomst nog zonnig en plotsklaps steekt die gevreesde maagkanker zijn kop op en is deze grote beer binnen enkele weken geveld. Onvoorstelbaar.
De vader van ons Y en Divine nest is niet meer. Twee mensen die achterblijven met een “leeg” huis, een toekomst zonder deze kanjer in gaan. Zoveel prachtige herinneringen die nu even op de achtergrond zijn.
Veel mooie avonturen beleefd, onderweg met de camper en prachtige vakanties, wandelingen, nieuwe vrienden door Umbra gemaakt, genoten van trainingen en shows. Knuffelen vond hij heerlijk, samen op de bank relaxen, een fantastisch leven heeft hij gehad.
Wij zijn ook erg dankbaar dat Umbra zo’n fijn leven bij Christel en Dirk heeft gehad en ik weet zeker dat hij genoten heeft van elk moment. Heel veel sterkte lieve Christel en Dirk.
Ook wij zullen Umbra altijd in ons hart blijven koesteren.
Rust zacht lieve grote harige vriend.

20 thoughts on “Afscheid”

 1. Sterkte Christel en Dirk. In zo’n situatie schieten woorden vaak te kort. En, hoe vaak ook meegemaakt, het went nooit. We denken aan jullie…..

 2. Das tut mir so leid. Unvorstellbar dieser starke liebe Bär. Ich denke ganz dolle an euch und umarme euch ganz fest.
  Ich weiss noch zu gut wie weh es tut.

 3. Onbegrijpelijk die k ziekte. Heel veel sterkte Dirk en Kristel. Wat een mooi leven heeft Umbra gehad bij jullie.

 4. Lieve Christel en Dirk,
  Het spijt me zó enorm dat jullie Umbra op zo’n jonge leeftijd hebben verloren. Dat die lieve, mooie, grote beer er niet meer is, is onvoorstelbaar. Gecondoleerd en heel, heel veel sterkte.
  Knuffels

 5. Zó niet eerlijk om op deze manier én op zo’n jonge leeftijd je maatje te moeten verliezen, ik wens jullie heel veel sterkte met het verlies van jullie lieve Umbra, koester al de mooie herinneringen.

 6. Wat een intens verdriet en gemis.
  Deze prachtige en lieve Umbra blijft in onze gedachten.
  Heel veel sterkte.
  Lieve groeten.

 7. Wij wensen jullie ontzettend veel sterkte toe met dit grote verlies. Het was zo een prachtige lieve hond en dikke vriend…Zoiets verwacht men niet , ben zo geschrokken van dit bericht. Een hele dikke knuffel van ons allen. Koester de mooie herinneringen die nemen ze jullie nooit meer af.

 8. Die mooie Umbra… Ik weet nog goed, de eerste keer dat wij echte tervuerense herders zagen bij de winter wandeling (als kennismaking met het ras). Tot dan toe sprak alleen het karakter ons erg aan op internet. Maar op de parkeerplaats met al die dcdf’tjes…wauw!! Umbra viel daar ook meteen al op.
  Ook het beeld van die mooie grote Umbra in de keuken later die ochtend zal ik nooit vergeten. Hij had grote indruk gemaakt op ons met zijn mooie en lieve verschijning.
  Heel veel sterkte met dit grote verlies!!

 9. Lieve christel en Dirk,
  Het blijft moeilijk om afscheid te nemen van je beste maatje Umbra.
  Koester de fijne herinneringen.
  Heel veel sterkte,
  Liefs Wiel en Gerda .

Geef een antwoord