Andere Kerst

Een Kerst zonder Noa, dat was niet gepland. 15 jaar en meer dan 3 maanden geleden is Noa hier geboren en ze viel meteen al op door haar prachtig donkerrode vacht, maar al snel viel ook haar vrolijke, dappere karakter op. Wat was het een heerlijk pupje, stapte overal onbevangen op af en kreeg zelfs de Kerstman zo ver dat hij met haar op de grond lag te spelen. Overal ging ze met haar baasjes naar toe, naar school, waar ze leerde dat kinderen geweldig kunnen zijn, kamperen, winkelen, hondenschool, noem maar op. Zolang ze mee kon was ze de meest contente hond op aarde.
Na enkele jaren kwam Sjef, een andere tervueren, regelmatig met haar spelen en die kon ze prima onder de duim houden, tenslotte was zij de chef en niet Sjef.
Dagelijks was ze met Roty en Thieu in de bossen te vinden en maakten ze samen prachtige wandelingen, spelend met de bal (Noa zonder bal bijna onmogelijk) of af en toe gravend in het zand. Een echte levensgenieter, nooit ziek, altijd fit. Tot enkele weken terug, toen merkte je wel, dat ze niet helemaal een jonge bloem meer was, maar met wat pijnstilling was ze weer de vrolijke Noa zoals we haar allemaal kenden.
Zondag nog een mooie rustige wandeling van ruim een uur op Noa tempo gedaan en maandagochtend ineens een dikker pootje, dat ondanks rust niet minder werd. Gisteren kwam het vonnis, ellepijp gebroken en spaakbeen aangetast door een tumor. Dan breekt je hart, ook al houd je er rekening mee dat je een bejaarde hond hebt, dit is zo uit het niets.

Gisteren hebben Roty en Thieu afscheid moeten nemen van hun Noa, hun prinsesje, hun maatje. Noa heeft een prachtig leven gehad, een leven dat je aan iedere hond gunt. De onvoorwaardelijke liefde die Noa gaf spatte er van af. Een topteam samen.
Dank je wel Roty en Thieu voor alle liefde en aandacht die jullie aan mijn puppy gegeven hebben. Heel veel sterkte.
Noa, ze charmeerde iedereen. Een lieve en karaktervolle hond die onder je huid kruipt. Ik zal je knuffels en liefdevolle kwispel missen.
Noa, het gaat je goed meiske, je wordt nooit vergeten.

19 thoughts on “Andere Kerst”

 1. Heel veel sterkte in deze donkere dagen!
  De laatste van het nest van ook onze Nadine als wij het goed hebben ?
  Ze heeft wel net als Nadine een heel goed en fijn leven gehad!

 2. Wat een groot verlies, denk aan de prachtige herinneringen die jullie hebben en aan de fantastische jaren die jullie samen hebben beleefd. Dat waren heel kostbare jaartjes, met een heerlijk maatje!! Veel sterkte.

 3. Lieve Rothy en Tjeu,
  Ik ben zo blij dat ik Noa heb mogen kennen, zo’n lieverd. Veel sterkte, de mooie herinneringen zijn er gelukkig in overvloed!
  Liefs van Ireen

 4. Wat een verdriet. Fijn dat Noa zo lang jullie maatje is geweest. Veel mooie herinneringen om aan terug te denken. Veel sterkte. Marianne

 5. Door Noah heb ik (samen met Thieu en Roty) de bossen en vennen rondom het Tilburgse mogen ontdekken. Wat een feest als ik voor Noah op die lange dromerige Brabantse zandpaden de bal kon weggooien. Zelfs op hoge leeftijd bleef Noah dol op haar bal tijdens de heerlijke wandelingen. Dank Noah, voor deze dierbare herinneringen!

Laat een reactie achter