Knuffelbeertje

Tot onze ontzetting en zeer groot verdriet hebben wij 9 weken na het afscheid van haar ontzettend lieve broer Vladik ook afscheid moeten nemen van ons héél aparte, ontzettend lieve, heerlijk fel ondeugende, “pratende” en schitterend sterretje 🌟 Vega!

Wéér hebben wij op een onbegrijpelijke manier en tot onze grote ontsteltenis ons beider “klein ding” onze lieve schat en zeker sinds haar komst als puppy Gerry’s lieveling moeten laten inslapen.

Al voor het overlijden van Vladik begon Vega wat moeilijker te bewegen, wat wij eerst  aan haar leeftijd dachten te kunnen wijten. Maar na enkele weken werd dat steeds erger en hebben wij een onderzoek met CT scan laten doen. Daar kwam de diagnose “artrose” uit.

Dus medicijnen en voedingssupplementen toegediend. Het verbeterde echter totaal niet. Vega begon een “dronkemansloopje” te vertonen en zwikte af en toe door de voorpoten en haar achterhand. Sinds jl. dinsdag was uitlaten in het bos bijna niet meer te doen en kon ze thuis weliswaar nog goed eten. Haar hoofdje werkte nog prima en was nog zeer waaks als de deurbel ging of als er bezoek kwam bezoek etc. maar ze  bleef alleen maar liggen.

Eergisteren weer een onderzoek gedaan en ook weer een CT scan laten maken van m.n. de nek en daar kwam de diagnose uit dat er een kwaadaardige, snelgroeiende tumor helemaal voor in haar ruggenmerg, bijna tegen de achterkant van haar schedel zat. Deze tumor was bijna zo groot dat hij het ruggenmerg helemaal zou gaan afsluiten.

Kortom: dierenarts ingeseind, naar huis om Vega op haar eigen plekje en in eigen huis te kunnen laten inslapen, hetgeen donderdagavond om 22.00 uur “gebeurd is”.

Zoals eerder bij Vladik al geschreven is dat voor ons ook “houden van je hond”!!

Vega was onze achtste Tervuerense herder en wij hebben van allemaal ontzettend veel gehouden in de wetenschap en zekerheid dat wij hen allemaal zo lang zij leefden een goed leven bij ons gegeven hebben en ook mochten geven.

Vega, 💖 lieve schat, een goede reis en wacht alsjeblieft samen met je broer en alle anderen boven op ons!!! Pak de balletjes en stokjes van Vladik maar weer af!

Groeten aan iedereen en zorg goed voor onze vrienden de viervoeters !

Gerry & Martin de Groot

19 thoughts on “Knuffelbeertje”

 1. Lieve Gerry en Martin, woorden schieten tekort, we zijn sprakeloos, ontzet en vooral erg verdrietig. Het wensen van heel veel sterkte komt zo “leeg” over. Ik had jullie nog graag zo’n mooie jaren met die kleine donderstraal gegund.

 2. Veel sterkte met dit grote verlies, ik weet hoeveel pijn dit doet.. gelukkig blijven er de mooie herinneringen…

 3. Twee prachtige honden van amper 10 jaar en afscheid moeten nemen is hartverscheurend.
  We wensen jullie veel moed en liefs toe in deze zo moeilijke periode.

 4. Vreselijk nieuws en ontzettend moeilijk om weer zon verlies in een heeele korte tijd te moeten accepteren.

  Heeeeel veeel sterkte komende tijd en dat de stilte in huis niet al te zwaar gaat vallen.

  N poot van Sil (Vedra)

 5. Wat een verdriet voor jullie. Dit lieve tweetal zo snel na elkaar te moeten verliezen is zo diep en diep verdrietig en doet zo veel pijn. Ik wens jullie heel veel moed en troost toe. Vergeet vooral de mooie jaren met hen niet.
  Veel sterkte voor de komende maanden.
  Alexa en VAYA

 6. Lieve pap en mam, alweer….
  Dit hadden we toch niet gedacht, wat een verdriet. Wat worden ze gemist…in alles…
  Dikke knuffel

 7. Wat ontzettend verdrietig om zo snel na Vladik ook afscheid te moeten nemen van Vega.
  Niet voor te stellen hoe leeg jullie huis nu is.
  Heel veel sterkte

 8. Lieve mensen !
  Allemaal heel erg bedankt voor jullie medeleven.
  De leegte is nog steeds niet te vatten – we missen die twee zo ontzettend erg.
  Steeds weer van die kleine dingen die je weer in tranen brengen omdat je de dagelijkse gang van zaken zo mist.
  Nogmaals bedankt allemaal. We hopen t.z.t. wel weer een uit te plaatsen Tervuerens teefje gelukkig te kunnen maken !
  Voor een pup vinden wij onze leeftijd en woonsituatie in een mooi appartement wat problematisch !

Laat een reactie achter