Phurieus

De schaduw van Els is er niet meer. Vanmiddag is Pipeloen (Phurieus) ingeslapen. Haar koppie was nog goed en wilde nog steeds haar vrouwtje volgen maar het lijf ging rap bergaf, een tumor die zich uitgezaaid had zorgde voor veel klachten en het was tijd. Tijd voor afscheid.
Als de dag van gisteren herinner ik me hoe Phurie (zoals ik haar genoemd had) kennis maakte met Alphons en tussen zijn benen ging staan en op schoot klom terwijl we buiten zaten. Liefde op het eerste gezicht, zeker ook voor Alphons en Els 🙂
Al snel was de nieuwe naam geboren, Pipeloen en ze heeft haar leven doorgebracht bij Els en Alphons, altijd samen met een andere Tervueren, Flash, Gabber en nu nog met Whizz. Daarnaast was ze omringd door Arabische paarden en volop ruimte, aandacht en vooral liefde. Die liefde die haar nu de vrijheid en voor Pipeloen, een pijnvrije afscheid heeft gegeven.
Moedig, dapper en liefdevol. Els en Alphons, heel veel sterkte.

Zoals Els tegen me zei: het zal nooit meer hetzelfde zijn zonder haar Pipeloentje.
We denken aan jullie.

11 thoughts on “Phurieus”

  1. Wát een verdriet en wát zal Pipeloen gemist gaan worden, wens jullie heel veel sterkte met dit verlies, koester de mooie herinneringen in jullie hart.

  2. Wat een verdriet. Altijd moeilijk om de beste beslissing voor je maatje te nemen. Een leegte in huis. Veel sterkte. Marianne

  3. Iedereen bedankt voor het medeleven en lieve woorden, Bedankt Anne-Marie voor het posten .Pipeloen gaat zeker gemist worden zij was mijn schaduw in huis en in de stallen . Gingen we s’avonds paarden voeren moest ik altijd mee deed ik dat niet dan stond ze te wachten voor de deur of krauwde aan de deur tot dat ik naar buiten kwam . Ging ik even om een boodschap dan ging ze op een plek liggen dat ze me zou zien aankomen of ze ging bij een vest of broek liggen die ik over de stoel had gehangen. Dag lieve grote vriendin van mij ik ben blij dat we meer dan 13 jaar van jouw hebben mogen genieten.

Geef een antwoord