Qyra

De 12-de verjaardag van Qyra kreeg al snel een zwarte rand. Op haar verjaardag is de diagnose bottumor gesteld. Voor het baasje een donderslag bij heldere hemel, je gaat naar de dierenarts omdat je maatje onregelmatig loopt en met opstaan wat mank en stijf lijkt en dan stort je wereld in. Nooit ziek, altijd vrolijk, op wat grijze haren in haar snoetje na leek ze altijd nog een puppy. Rennen, vliegen, zo’n ontzettend blije gup. De röntgenfoto’s lieten een poot zien die al volledig geïnfiltreerd was met tumorcellen. Zo heftig. Nog enkele dagen knuffelen en nog meer knuffelen, verwennen en zorgen dat ze zo min mogelijk pijn heeft en proberen alles te beseffen. Dan is het moment van afscheid daar en een deel van jezelf raak je kwijt als baas.

Qyra, nooit zullen we haar vergeten, hoe blij en vrolijk ze altijd was. Hoe ze kon genieten van rennen, van behendigheid, van de jongens Ferenc en Kilian, boswandelingen met baasje Gabor en knuffelen met Monique, alle dingen die ze samen met het gezin deed. Samen genieten. Tot de laatste dag was Qyra de mooie schaduw van haar baas.

Gabor, Monique, Ferenc en Kilian, heel veel sterkte. Qyra was en blijft deel van jullie hechte gezin, ze laat een gat achter wat gevuld moet gaan worden met alle prachtige herinneringen. Nog zoveel plannen die niet meer samen met Qyra kunnen. Maar ze heeft echt een heerlijk leven gehad en ik weet zeker dat ze genoten heeft bij jullie, dat was overduidelijk. Dank voor de liefde die jullie “mijn puppy” Qyra twaalf jaar gegeven hebben.

18 thoughts on “Qyra”

 1. Nou ja zeg, dat is nog eens onverwacht zeg. Bah. Gelukkig is meer leed bespaard gebleven maar dit heeft nog wel even tijd nodig. Sterkte.

 2. Een trouwe vriend, altijd samen, nooit alleen, onafscheidelijk ,
  al deze mooie herinneringen, jullie vergeten haar nooit. !
  Veel sterkte.

 3. Heel veel sterkte met dit zo grote verlies. Verschrikkelijk als je zo’n nieuws krijgt, zoiets verwacht je nooit, Elke hond op leeftijd krijgt wel later last in de gewrichten, maar dit …neen…Koester de mooie herinneringen die nemen ze je nooit af.

 4. Nieuws dat komt als een donderslag bij heldere hemel…
  Je buddy afgeven doet immens pijn, je kan je enkel troosten met de gedachte dat je haar het beste leven hebt gegund en dat de hond zielsgelukkig is geweest.

 5. Dankjewel Annemarie en Ruud dat we deze mooie en lieve dame in ons gezin hebben mogen opnemen. Er was meteen een klik met ons gezin, zo geweldig mooi. Ja, nu het besef dat ze er niet meer is, het is zo’n intens verdriet, ze was in haar doen en laten echt geen 12 jaar. Maar ineens op haar 12e verjaardag deze klap, echt niet te bevatten. Dit weekend veel met haar gekroeld en verwend door heel ons gezin, maar vanochtend de zware beslissing genomen. Je weet dat het voor haar de juiste beslissing is geweest maar ons hart huilt. Dankjewel voor de mooie foto’s en voor ons lief meisje, ons Qyrtje. We zullen haar altijd in ons hart meenemen❤ heel veel liefs van Gabor, Monique, Ferenc en Kilian

 6. wat een gemis, zo plotsklaps. Wat een verdriet. maar een troost: jullie hebben haar een prachtig liefdevol en warm huis gegeven met fantastische jaren. En dat moet, moeilijk op dit moment, een troost voor jullie zijn.
  heel veel sterkte voor de komende tijd!

 7. Dankjewel iedereen voor de lieve woorden. Ja, afscheid nemen gisteren was zo zwaar en verdrietig, maar nu sta je op en er komt niemand kwispelend en vrolijk naar je toe, dan besef je pas hoe “leeg” je huis is. Wat missen we onze lieve Qyra.

Geef een antwoord