Razou ons binkie

Razou 😍

Bijna 12 1/2jaar hebben we haar bij ons gehad. Al met zes weken een parmantig dametje met een staartje wat vaak hoog in de lucht was. Een stoer wijfie 😎 een bourgondiër, eten was belangrijk.
Intens geleefd, altijd actie, maakte niet uit wat ze mocht doen, balanceren op een grote bal, GG, behendigheid (de wip was favoriet), rennen in het bos, bij alles wat actie betekende stond ze vooraan. 
De laatste maanden werd ze getemd door een proces in haar koppie maar nog steeds kon ze druk en wild zijn en owee als de dagelijkse boswandeling niet doorging. Dat was niet oké. 
Razou maakte het altijd duidelijk waar haar grenzen waren en als een hond die doorbrak was ze heus wel bereid omdat te vertellen. Maar ze dwong een natuurlijk respect af en dat was goed. 
Donderdagochtend nog heerlijk gewandeld. Al wel trager en korter dan normaal maar met plezier en niet beseffend dat dit haar laatste wandeling werd. Het ging snel bergafwaarts en toen ook nog een herseninfarct erbij, dat kon haar hoofd niet bolwerken.

Razou heeft ons gelukkig gemaakt. Het soort hondje wat onder je huid kruipt. Een persoonlijkheid. Wat een prachtige kinderen en kleinkinderen heeft ze ons (en vele met ons) gegeven. Ze was altijd paraat, niets was haar teveel en haar ondeugende blik zal ik nooit vergeten.  Onvoorstelbaar wat een leegte en stilte er nu al is. 
Razoutepetoet. Als er een regenboog is, staat je kleinzoon vast te wachten om samen verder te gaan. Dag moppie 😘 dag Razoutje. Dag “one of a kind” lekker ding. Hopelijk tot ooit.

37 thoughts on “Razou ons binkie”

 1. Wat verdrietig, maar wat een prachtig leven geeft zij gehad. Wat zal je de lieve oma gaan missen. Sterkte!!

 2. Heel veel sterkte Ruud en Anne- Marie,
  Jullie zijn wel het
  een en ander gewend zo langzamerhand
  maar het is altijd weer schrikken en slikken.
  We denken aan jullie en een knuffel van
  Thorin.

  Wim en Maaike

 3. Lieve Anne-Marie en Ruud, niet te geloven wat jullie lieve Razou is overkomen, ze was inderdaad een hondenmeisje die wist wát ze wilde én dat liet merken, de leegte én het gemis zal gigantisch zijn, ze was een once in a life time hondje.
  Heel veel sterkte met het verlies van jullie lieve meisje.

  Lieve Razou, spring in het veldje, dartel verder daar boven achter de regenboog,nog een dikke knuffel van je broer en zijn vrouwtje.

 4. Het doet altijd zoveel pijn en verdriet als je van een trouwe viervoeter afscheid moet nemen. Ik ben er zeker van dat ze heel gelukkig is geweest met. Nu is ze het sterretje dat aan de hemel schijnt. Heel veel sterkte.

 5. Ik schrik er van, wat is het ineens snel gegaan met Razou.
  Gecondoleerd Ruud en Anne-Marie. Wat zal het raar zijn dat deze duidelijke dame niet meer rondloopt.

 6. Lieve Anne Marie en Ruud,
  Wat een verdriet om zo’n prachtig moedertje van (naar ons weten) het grootste nest ( 11 pups) ooit en wij er twee met trots en met veel liefde mogen verzorgen.
  Fijn dat wij tijdens ons laatste bezoek ook Razou nog hebben mogen meemaken.
  Razou heeft werkelijk een stel prachtige nakomelingen gegeven waar o.a. wij met vreugde van genieten!
  Razou: straal maar verder als een sterretje aan de hemel

 7. Lieve lieve Razoutje,
  Wat een dijk van een hondje was je. Altijd paraat. Maatje van Lonneke. Iedere dag mee naar de bossen en dan mochten we niet stil staan. Hup doorgaan, actie.
  Lieve Razoutje doe iedereen daarboven de groetjes van ons. Buuv en buum heel veel sterkte met dit grote verlies. Denken aan jullie.

 8. Wat een verlies, jullie Razou en inderdaad ze was een persoonlijkheid. Het staartje, hoe herkenbaar, haar zoon Veros draagt hem ook graag hoog. Lieve Anne-Marie en Ruud heel veel sterkte gewenst.

 9. Lieve Annemarie en Ruud,
  Gecondoleerd met het verlies van Razou. Prachtige moeder van mijn Zyano!
  Ik wens jullie heel veel sterkte!

 10. Lieve Ruud en Anne-Marie, wij wensen jullie heel veel sterkte met het verlies van jullie zo dierbare vriendin. Bea en Joop.

 11. lieve Anne-Marie en Ruud, de moeder van mijn lieve VAYA is niet meer bij jullie. Wat een gemis in huis, en bij jullie vele hondenvrienden. Ze heeft jullie zoveel fantastische jaren gebracht en zulke prachtige en fijne kinderen. Om trots op te zijn.
  Ik wens alle goeds en sterkte om dit weer te boven te komen. Het went nooit, maar de prachtige herinnering aan Razou blijft in onze hoofden gegrift.

 12. Dat is schrikken! Ik wist natuurlijk wel dat Razou gezondheidsproblemen had maar dit komt toch keihard binnen. Met Razou heb ik kennis gemaakt in 2012 toen onze Vici is geboren. De moeder van je eigen hond is toch speciaal.
  Ruud en Anne-Marie, ik wens jullie heel veel sterkte met dit grote verlies.

 13. Ach wat triest! Wat zullen jullie en de andere honden haar missen.
  Heel veel sterkte samen!

 14. Wat erg.. verschrikkelijk zo’n prachtig hondje, vrolijk , een beertje.. woorden schieten tekort. Ik wens jullie ontzettend veel sterkte met dit grote verlies. Laat de mooie herinneringen jullie verdriet verzachten. Dikke knuffel Anne-Marie en Ruud .

 15. oh ik zie dat er een foto bijzit van Shadow samen met Razoutje..Die konden zo goed samen spelen, beiden vrolijk, onstuimig..zo’n schatjes, mooi om te zien, maar de tranen rollen…

 16. Dag lief meisje met je stralende pretoogjes…Dol op snoepjes, dol op kroeltjes, en stapeldol op actie. Wat zal het stil zijn zonder jou, maar wat heb je iedereen toch veel mooie herinneringen gegeven

 17. Wat n verlies en wat een mooi leven heeft ze gehad in een ideale omgeving voor een hond. Betere baasjes kan ze zich niet gewenst hebben.
  Sterkte de komende tijd en een poot en lik van haar 2 dochters

 18. Lieve Ruud, lieve Anne-Marie en natuurlijk ook lieve Lonneke, gecondoleerd. Woorden schieten tekort. Ik hou het maar bij jullie veel sterkte te wensen in de wetenschap dat Razou een prachtig leven heeft gehad.
  Knuffels.

 19. Welk een droevig nieuws, we herkennen wel veel van in jouw beschrijving in één van haar talrijke zonen. Sterkte. Gerd & Toon

 20. Wat een verdrietig nieuws, heel sterkte, lieve Annemarie en Ruud en de rest van de roedel. Veel liefs van ons

 21. Woorden schieten even tekort. We wensen jullie heel veel sterkte met t verlies van jullie geliefde Razou
  Heel veel liefs van ons
  En kusjes en pootje van Alpha (Dreamwalker)

 22. Ruud en Anne-Marie heel veel sterkte met dit verlies, wat was Razou een fantastische hond

 23. Oh dit is schrikken, weer een Smolleke naar de honden hemel.
  Ruud en Anne-Marie heel veel sterkte met het verlies van Razou de mama van onze Whizz.
  Liefs van ons.

 24. Lieve Anne-Marie en Ruud,
  Wat een verdriet, verder zonder Razou. Wat zullen jullie haar missen. Heel veel sterkte gewenst.
  Cees, Marianne en Dunya

 25. Anne-Marie en Ruud,
  Heel veel sterkte met het verlies van Razou. Het zal voor jullie een groot gemis zijn.
  Veel lefs van Wilbert, Jolanda en kleindochter Izzy

 26. Och jee. Dat is schrikken.

  We wisten niet dat het zo slecht ging met Razou.
  Ruud en Annemarie Heeeel veel sterkte.
  Knuffels en huggs van ons.

 27. We lezen net je verdrietige bericht over Razou. Afscheid en herinneringen. De laatste wandeling, waarvan je niet weet dat het de laatste zal zijn. Met Noa beseffen we hoe de band met haar verandert, intenser wordt. Een half gebaar is al genoeg. Razou heeft een geweldig leven gehad, ze had een hele fijne grote familie. We denken aan jullie. Met groet van Noa, Thieu en Roty

 28. Wat een verdrietig bericht… oma Razou….
  Ik weet nog goed hoe levenslustig en balletjesgek ze was als we op puppybezoek kwamen bij Boaz. Haar levenslust leeft door in haar nakomelingen.
  Heel veel sterkte met dit grote verlies!

Geef een antwoord