Stof tot denken

Xadé is vorige week gesteriliseerd en enkele weken daarvoor had ik een klein bultje op haar voorpootje (elleboog) ontdekt. Dus meteen gevraagd aan de dierenarts als ze toch kwam voor de sterilisatie of hij dan naar het bultje kon kijken en meteen weghalen. Was geen probleem en dat is dus ook keurig gedaan. Het leek een onschuldig iets, maar ik ben nogal van graag alles weten en ook mede doordat ik van een bevriende dierenarts had gehoord dat sommige vetbultjes lijken op meer ernstige tumoren, toch opgestuurd. De genezing van de wond ging super, nergens last van. De hele week relaxed, met wel dat bultje ergens in mijn achterhoofd kwam maandagavond de bekende klap bij heldere hemel. En niet alleen bij mij, ook de dierenarts had het niet verwacht, dus toch een kwaadaardige tumor en vandaag gaat ze dus weer onder het mes in de hoop dat we alles kunnen verwijderen en het niet uitgezaaid is.
Waar het mij eigenlijk omgaat is, dat als je een bultje vindt, laat het altijd aanprikken en controleren/opsturen. Echt heel vaak is het inderdaad een vetbultje maar soms heb je enorme pech en is er meer aan de hand en kun je misschien een hoop ellende voor zijn.

25 thoughts on “Stof tot denken”

 1. Tjonge, dat is schrikken. Wat een “geluk” dat ze net nu gesteriliseerd moest worden. Én dat je het hebt op laten sturen. Nu hopen dat het hierbij blijft. Ik hou m’n vingers gekruist. XXX

  1. Nou ik zou sowieso dat bultje hebben laten checken. Maar we dachten ze is nu toch onder narcose dan meteen maar eruit. Nu moet ze alsnog weer onder narcose om ruimer te snijden. En hopen dat alles weg te halen is.

 2. Glück gehabt. Da ich selber so etwas hatte, bin ich da bei Mensch und Tier aufmerksam.
  Drücke Euch die Daumen. Könnte ja auch mal wieder einfach weiter gehen das Leben!!!

 3. Dank je wel Annemarie voor dit schrijven. Bewijst maar weer dat je niks moet wegredeneren. Heel veel sterkte en ik hoop dat alles goed komt met Xade.

 4. God, Anne-Marie wat een klap . Xoran Happy wenst zijn zus Xadé geluk toe met de ingreep en voor jullie hoop op volledige genezing.
  Lieve groeten.

 5. Pffff wat n schok idd. De zorg die we als baasjes voor onze dierenvrienden hebben is meestal leuk en soms ook minder zoals nu met Xade.
  Geef haar maar n extra knuffel en jullie ook veel sterkte/innerlijke rust met het vervolg.
  Xade heeft het geluk in een perfect (te)huis te wonen

  1. Knuffel is gegeven. Gelukkig weet ze zelf nergens van en is ze alleen maar teleurgesteld dat ze niet mag eten.

 6. ooh nee Anne-Marie, mama van Djaffie, zus van Happy! Onze poeffies absolute gek met haar! We duimen dat alles goed komt en wat een geluk dat je het toch hebt laten checken. Hou ons op de hoogte!!

 7. Dat is met recht een dreun als je dat te horen krijgt,jemig,
  heel veel sterkte,denk aan jullie en jullie schattebout,draai dikke duimen op een goede afloop en dikke knuffels !!!

 8. Och wat een schrik, zowel het resultaat van het onderzoek als weer een narcose en operatie voor Xadé. Heel veel sterkte in deze zorgelijke fase. Maar…..positief blijven, hoor!!!!
  Geef haar een extra dikke knuf van VAYA en mij. Ook voor jou en Ruud !!!! Fijn als je ons op de hoogte wilt houden. We leven allemaal met jullie mee.

 9. Oh bah.. toevallig net bij Ayla vorige week een bultje laten aanprikken maar was niets dus niet weg laten halen. Ik ga nog even bellen. Ik hoop voor jullie dat het verder mee gaat vallen. Sterkte voor jullie en Xadé.

 10. Dat is toch wel even schrikken zeg. Gelukkig heb je het tijdig ontdekt en hopelijk heb je erger voorkomen. Want ja in die pluizige pootjes valt het niet altijd direkt op… Ik hoop van harte dat je goed nieuws krijgt en dat ze gauw herstelt. Ik laat in elk geval een kaarske branden voor haar. Dikke knuffel..

 11. Dat is geen leuk nieuws
  Wij hopen op een goede afloop
  Je bericht stof tot nadenken is wel een goede waarschuwing

 12. Wat een vervelend nieuws. Wij wensen jullie en Xadé heel veel sterkte en hopen op een goede uitkomst. Een dikke knuffel van dochter Izzy.

Geef een reactie