Topaz

Tot ons grote verdriet moeten wij jullie hierbij vertellen dat we Noa (Topaz) hebben moeten laten inslapen…

Afgelopen zondag was er met haar nog niets aan de hand. Toen we haar maandagmorgen uitlieten zakte ze steeds door haar linker achterpoot. ‘s Middags zijn we met haar naar de dierenarts gegaan. Die dachten aanvankelijk aan een opkomende hernia. Thuisgekomen werd e.e.a. er niet beter op. Noa zakte door heel haar achterhand heen en kreeg een apathische blik en hield haar hoofd steeds naar links gedraaid waarbij haar ogen heen en weer ‘wiebelden’.
De nacht tussen 23 en 24 oktober sliep ze slecht (wij zijn die nacht voortdurend bij haar geweest).

De volgende morgen nam de dierenarts contact met ons op over hoe ze de nacht was doorgekomen. Ze sliep slecht (ondanks dat we steeds bij haar waren) en ze wilde niet eten, zelfs niet een ochtendhapje waar ze normaal verzot op was. Ook drinken wilde ze niet. Wij begonnen, na symptomen te zoeken, een vermoeden van een tia te krijgen wat later door de da ook werd bevestigd. Haar situatie verslechterde daarna zienderogen, liet urine lopen en kon helemaal niet meer lopen. We hebben de verschrikkelijke beslissing genomen haar te laten inslapen.
Noa zal in dierencrematorium ‘Het Hoekse Hof’ in Numansdorp worden gecremeerd.

Lieve groeten, Elly en Louis.

Noa (Topaz) heeft een prachtig leven gehad en alle liefde en aandacht van Elly en Louis gekregen. Zoveel uren met Elly in de tuin “gewerkt”, altijd aan haar zijde. En later toen Louis met pensioen ging, nog meer uren door het bos gestruind, geknuffeld en gespeeld. Uiteraard hoop je nog op dat jaartje extra, nog die extra uurtjes, de extra liefde wederzijds. Helaas blijven nu op dit moment het verdriet en de leegte maar die gaat zeker gevuld worden met de prachtige herinneringen. In gedachten zie ik haar nog steeds zoals bij ons laatste bezoek. Vrolijk, beetje doof, nog steeds verknocht aan haar bal, heerlijk spelend in de tuin. Heel veel sterkte, dikke knuffel voor Noa op haar laatste reis en jullie een dikke kus voor het prachtige leven dat jullie mijn pupje roze uit het T-nest hebben gegeven.

18 thoughts on “Topaz”

 1. Het is altijd te vroeg wanneer je je beste en trouwste vriend moet vaarwel zeggen.
  Veel sterkte en veel liefs !

 2. Lieve Elly en Louis, sterkte met het verlies van Noa. Wat zullen jullie haar missen en de dagelijkse wandelingen met haar.
  Hartelijke groet van Tomas en Joke uit Oud Gastel

 3. Heel veel verdriet nu, maar de foto’s tonen dat ze het heerlijk bij jullie heeft gehad en …..een heel fijn hondeleven.
  Veel sterkte, het komt zo hard aan.
  lieve groet Vaya en Alexa

 4. Heel veel sterkte met het verlies van jullie mateke, koester de mooie herinneringen…

 5. Beste Tervueren baasjes,

  Dank allemaal voor al jullie, fijne, hartverwarmende, lieve en steunende berichtjes.
  Velen van jullie weten wat een fantastische honden dit zijn en hoeveel pijn en leegte het geeft deze te moeten missen.
  Nogmaals hartelijk dank ❤️

Geef een reactie