Warning! This page is only available in the dutch language.

Niamh en kroost

Nee, Niamh (Didi) heeft geen puppy’s maar haar kroost zijn de kleinkinderen die het geweldig vinden om in haar buurt te spelen. En zij is ook altijd aan hun zijde en blijft stoïcijns bij alle herrie 😅 😂 🤣

Stof tot denken

Xadé is vorige week gesteriliseerd en enkele weken daarvoor had ik een klein bultje op haar voorpootje (elleboog) ontdekt. Dus meteen gevraagd aan de dierenarts als ze toch kwam voor de sterilisatie of hij dan naar het bultje kon kijken en meteen weghalen. Was geen probleem en dat is dus ook keurig gedaan. Het leek een onschuldig iets, maar ik ben nogal van graag alles weten en ook mede doordat ik van een bevriende dierenarts had gehoord dat sommige vetbultjes lijken op meer ernstige tumoren, toch opgestuurd. De genezing van de wond ging super, nergens last van. De hele week relaxed, met wel dat bultje ergens in mijn achterhoofd kwam maandagavond de bekende klap bij heldere hemel. En niet alleen bij mij, ook de dierenarts had het niet verwacht, dus toch een kwaadaardige tumor en vandaag gaat ze dus weer onder het mes in de hoop dat we alles kunnen verwijderen en het niet uitgezaaid is.
Waar het mij eigenlijk omgaat is, dat als je een bultje vindt, laat het altijd aanprikken en controleren/opsturen. Echt heel vaak is het inderdaad een vetbultje maar soms heb je enorme pech en is er meer aan de hand en kun je misschien een hoop ellende voor zijn.

15

Helaas hebben wij in de hete zomer afscheid moeten nemen van Phoenix, na een prachtig lang leven. Maar wat ben ik blij dat Pepper, Pasco en Phantom (Kaj) deze geweldige leeftijd mogen bereiken en de andere P-tjes ook een mooi lang leven hebben gehad en de baasjes op deze dag terug kunnen denken aan de fijne tijd die ze samen gedeeld hebben.
Zelf denk ik dagelijks terug aan onze Phoenix, de lieve kinderen die ze ons gegeven heeft, de rust die ze hield in de roedel, te hebben mogen genieten van haar aanwezigheid en dolle buien. Ik kan alleen maar hopen dat de baasjes van Pepper, Pasco en Phantom (Kaj) dit nog een tijdje kunnen doen.
Fijne verjaardag en geef ze allemaal even een extra knuffel.

Knuffelbeertje

Tot onze ontzetting en zeer groot verdriet hebben wij 9 weken na het afscheid van haar ontzettend lieve broer Vladik ook afscheid moeten nemen van ons héél aparte, ontzettend lieve, heerlijk fel ondeugende, “pratende” en schitterend sterretje 🌟 Vega!

Wéér hebben wij op een onbegrijpelijke manier en tot onze grote ontsteltenis ons beider “klein ding” onze lieve schat en zeker sinds haar komst als puppy Gerry’s lieveling moeten laten inslapen.

Al voor het overlijden van Vladik begon Vega wat moeilijker te bewegen, wat wij eerst  aan haar leeftijd dachten te kunnen wijten. Maar na enkele weken werd dat steeds erger en hebben wij een onderzoek met CT scan laten doen. Daar kwam de diagnose “artrose” uit.

Dus medicijnen en voedingssupplementen toegediend. Het verbeterde echter totaal niet. Vega begon een “dronkemansloopje” te vertonen en zwikte af en toe door de voorpoten en haar achterhand. Sinds jl. dinsdag was uitlaten in het bos bijna niet meer te doen en kon ze thuis weliswaar nog goed eten. Haar hoofdje werkte nog prima en was nog zeer waaks als de deurbel ging of als er bezoek kwam bezoek etc. maar ze  bleef alleen maar liggen.

Eergisteren weer een onderzoek gedaan en ook weer een CT scan laten maken van m.n. de nek en daar kwam de diagnose uit dat er een kwaadaardige, snelgroeiende tumor helemaal voor in haar ruggenmerg, bijna tegen de achterkant van haar schedel zat. Deze tumor was bijna zo groot dat hij het ruggenmerg helemaal zou gaan afsluiten.

Kortom: dierenarts ingeseind, naar huis om Vega op haar eigen plekje en in eigen huis te kunnen laten inslapen, hetgeen donderdagavond om 22.00 uur “gebeurd is”.

Zoals eerder bij Vladik al geschreven is dat voor ons ook “houden van je hond”!!

Vega was onze achtste Tervuerense herder en wij hebben van allemaal ontzettend veel gehouden in de wetenschap en zekerheid dat wij hen allemaal zo lang zij leefden een goed leven bij ons gegeven hebben en ook mochten geven.

Vega, 💖 lieve schat, een goede reis en wacht alsjeblieft samen met je broer en alle anderen boven op ons!!! Pak de balletjes en stokjes van Vladik maar weer af!

Groeten aan iedereen en zorg goed voor onze vrienden de viervoeters !

Gerry & Martin de Groot

Massage

Vaya, Venja, Xadè en Niké mochten weer naar de massage/acupressuur bij Elise van KynoCompleet. Als ze klaar zijn kunnen ze nog extra beloning verdienen door een balansoefening te doen. Nou daar hebben ze wel oren naar.

Shadow

Mijn lieve Shadow .. wat gaan we hem missen, mijn beertje.. mijn beste vriend. ..
Gisteren heb je nog afscheid genomen van de kinderen, een laatste knuffel, laatste zoen, laatste keer in hun armen, veel tranen. Wat hielden we van jou!
Dank je lieverd voor de dertien mooie jaren die je ons gegeven hebt, er blijven niets dan duizenden mooie herinneringen. Iedere seconde met jou was prachtig. Grote vriend en oppas van de kleinkinderen. Wat hebben we met zijn allen genoten, maar wat doet het verdomd pijn .. rust zacht lieveke 😘
Marina en Roger

Workshop

Deze week een heerlijke workshop reddingshond gehad. Scarlet en Wizard waren al eerder en mochten hun talenten verder ontwikkelen en moesten deuren openmaken om hun slachtoffer te vinden. Whisper, Gwion en zijn maatje Dimas gingen voor de eerste keer maar zowel Whisper als Dimas hadden het spelletje meteen al door en genoten volop. Gwion vond het eerst een beetje spannend, maar door de doortastende rustige begeleiding van de instructeur sloeg dat al heel snel om in goede zoekacties en een vrolijk kwispelende Gwion die zichtbaar genoot. Het was weer geweldig om te doen en te zien hoe ze reageren als een slachtoffer bijv. in een kast zit. Komt zeker weer een vervolg,

Whisper, camera was te traag 🙂
Wizard
Gwion, lekker vrolijk

Wandelen en wijnen

Vici was met haar baasjes op pad in het prachtige Duitsland. Vakantie en werk gecombineerd. Heerlijke wandelingen en relaxen maar ook nieuwe wijnen proeven en inkopen. Vici heeft genoten van alles (behalve de wijn uiteraard) 🙂

Topaz

Vandaag op bezoek bij Topaz (Noa), het was vier jaar geleden toen we haar voor het laatst “live” gezien hebben. Ze heeft nog meer haren en is nog knuffeliger. Beetje strammer met opstaan maar ze is nog steeds dol op spelen met haar bal en dan erg rap 🙂 Ze lijkt erg veel op haar moeder Magenta en hopelijk volgt ze haar voetsporen en gaat ze net zo’n heerlijk lang leven tegemoet.

Het was heel erg leuk om Noa en haar baasjes weer te zien en gezellig bij te praten. Bedankt voor de leuke/lekkere ontvangst.