Warning! This page is only available in the dutch language.

Jarige tovenaars

Onze Wizards & Witches zijn vandaag jarig en vieren hun vierde verjaardag. Het was natuurlijk een jaar waarin we elkaar minder gezien hebben, covid-gedoe, maar gelukkig bestaat er internet etc. en bleven we toch een beetje in contact.
Geniet van alle extra aandacht vandaag en gooi mijn telefoon maar lekker vol met foto’s en berichtjes. Fijne verjaardag.

V-erjaardag

Onze V-tjes vieren feest. Negen jaar geleden werden ze geboren. Ze zijn opgegroeid tot lieve, leuke ondeugende honden.
Het V-nest was altijd bijzonder close en we hebben door de jaren verschillende malen een wandeling samen gemaakt, was altijd een leuk extraatje.
Diverse V-tjes komen met de baasjes zomaar tussendoor even op de koffie, heel gezellig altijd. Laten we afspreken dat we dat nog vele jaren proberen vol te houden.
Fijne verjaardag!

Toes spam

Idovah, beter bekend als Toes, heeft weer een heerlijke vakantie week aan zee gehad. Uiteraard begeleidt door zijn baasjes, dertig ballen mee want zonder bal komen ze niet ver. Die moet echt overal mee naar toe 🙈🙈
Meneer heeft ook een truc. Toes demonstreert even op de foto hoe hij de bal afdwingt door te paraderen met een stok. Want hij mag niet met een stok spelen 🙈 dus dan regel je dat toch even 😆
Na het badderen, rennen en door de duinen wandelen is het ook af en toe tijd voor een rustpauze want daarna is er weer volop tijd en ruimte voor actie.
Zo te zien hebben ze een heerlijke ontspannen vakantie gehad en wij kunnen via de “spam” mee genieten.

Noa

Vandaag was Noa met haar baasjes weer even op bezoek. Zo heerlijk om met deze prachtige dame van bijna 15 jaar te kunnen knuffelen. Hopelijk mogen haar baasjes en ik af en toe nog een tijdje van haar genieten. Ze wandelt nog heerlijk mee op de heide en in het bos en geniet van aandacht en lekkers en weet heus nog wat ze wil.

6

Door de corona zijn de SIFD-examens uitgesteld en uitgesteld maar eindelijk kon het weer. Dus vandaag mocht Scarlet aantreden voor detectie-level 6. Uiteraard hebben we zelf met regelmaat getraind en dat was vandaag goed te merken. Geslaagd voor level 6 en de keurmeester was goed tevreden, ze werkt snel en vol focus. We gaan gewoon weer lekker verder werken op veel verschillende locaties en genieten van samen werken.

Acupressuur

Onze honden worden met regelmaat los gemaakt door Elise van Kynocompleet en krijgen dan ook acupressuur. Vaak krijg ik dan handige tips en handvaten om thuis ook nog wat extra te doen.

Dit is bijv zo’n tip die je voorzichtig kunt inzetten voor honden die gevoelig zijn voor onweer, harde knallen etc.

Acupressuur voor thuis – Yin Tang.
Het gaat vannacht flink onweren, dit punt is voor de honden die onrustig worden bij donder en bliksem. Het acupressuurpunt kalmeert bij chronische én plotselinge schrik. Overigens ook in te zetten bij neusklachten. Het ligt op de middellijn, tussen de wenkbrauwen. Zachtjes vasthouden, of er zachtjes overheen strijken. Respecteer altijd de grenzen van je hond, en geen harde druk.

Razou ons binkie

Razou 😍

Bijna 12 1/2jaar hebben we haar bij ons gehad. Al met zes weken een parmantig dametje met een staartje wat vaak hoog in de lucht was. Een stoer wijfie 😎 een bourgondiër, eten was belangrijk.
Intens geleefd, altijd actie, maakte niet uit wat ze mocht doen, balanceren op een grote bal, GG, behendigheid (de wip was favoriet), rennen in het bos, bij alles wat actie betekende stond ze vooraan. 
De laatste maanden werd ze getemd door een proces in haar koppie maar nog steeds kon ze druk en wild zijn en owee als de dagelijkse boswandeling niet doorging. Dat was niet oké. 
Razou maakte het altijd duidelijk waar haar grenzen waren en als een hond die doorbrak was ze heus wel bereid omdat te vertellen. Maar ze dwong een natuurlijk respect af en dat was goed. 
Donderdagochtend nog heerlijk gewandeld. Al wel trager en korter dan normaal maar met plezier en niet beseffend dat dit haar laatste wandeling werd. Het ging snel bergafwaarts en toen ook nog een herseninfarct erbij, dat kon haar hoofd niet bolwerken.

Razou heeft ons gelukkig gemaakt. Het soort hondje wat onder je huid kruipt. Een persoonlijkheid. Wat een prachtige kinderen en kleinkinderen heeft ze ons (en vele met ons) gegeven. Ze was altijd paraat, niets was haar teveel en haar ondeugende blik zal ik nooit vergeten.  Onvoorstelbaar wat een leegte en stilte er nu al is. 
Razoutepetoet. Als er een regenboog is, staat je kleinzoon vast te wachten om samen verder te gaan. Dag moppie 😘 dag Razoutje. Dag “one of a kind” lekker ding. Hopelijk tot ooit.