Warning! This page is only available in the dutch language.

Yuma tracking

We had Track competition at 12-13/9.
Got 70 points, so just passed. There were 11 dogs to try and only 3 passed. Our clever dog 🙂
Sunday we tried IFH1, but did not pass. 
Now Yuma has title FPR 1,2,3.
Pictures are from a beautiful september morning, close to summerhouse and a beautiful dog waiting to train track. 

Hugs from Yuma, Søs og Søren

Show

Zondag was Dreamgirl op de show in Zwolle, dit keer ook als buitenshow georganiseerd. Ze deed het keurig en had een mooi keurverslag met de kwalificatie veel belovend in de puppy-klasse. Als beste puppy werd ze beloond met een mooie grote rozet die ze met trots laat zien op de foto.

Dubbel feest

Zowel de W-tjes als het N-nest zijn geboren op 14 september. De W-tjes worden 7 jaar en Noa, het dubbele, prachtige 14 jaar. Helaas heeft Nylah haar verjaardag net niet meer kunnen vieren en is Noa de langstlevende van ons N-nest. Hopelijk blijft Noa nog een tijdje fit en vrolijk. Ik mag iig vandaag deel uit maken van haar 14-de verjaardag en wat foto’s maken. Ik ga er van genieten.

Hele fijne verjaardag Noa. Maar ook Wayan, Waylon, Wizard, Wicca, Whizz, Wahya, Wicket, Willow en Whisper. Baasjes geniet van elk moment en iedere dag en maak veel mooie herinneringen.

Nylah

Een dag voor haar veertiende verjaardag is Nylah gestorven. Twee weken geleden stuurden ze me nog foto’s van Nylah, ze waren samen met haar in Limburg op vakantie en hadden het prima samen en vanochtend toen ze wakker werden lag de prachtige oude dame dood in de hal, daar waar ze altijd sliep en de wacht hield over het gezin. Onwerkelijk voor haar familie, niet ziek, geen teken van zwakte (behalve wat artrose), en eigenlijk morgen haar verjaardag.

Nylah heeft een mooi lang prachtig leven gehad, laat enorm veel mooie herinneringen achter maar ook een leegte, zoveel samen gedaan. Hannie en Luuk hadden nog niet het gevoel dat er een afscheid zou komen. Blij met de leuke en mooie jaren en natuurlijk had dat best nog wat mogen duren maar helaas.

Hannie en Luuk, heel veel sterkte. Fijn dat Nylah zo’n mooi leven vol plezier en avonturen bij jullie heeft gehad.

Afscheid

Afscheid nemen doet pijn. Maar toch hebben wij mensen het voorrecht dat we onze hondenvrienden niet hoeven te laten lijden.
Helaas hebben Christel en Dirk dit moeten beslissen en op veel te jonge leeftijd (9 1/2 jaar) afscheid moeten nemen van Umbra. Hun vriend, maatje, oogappel. Umbra de lieve grote reu, altijd vriendelijk en rustig.
Zo kort geleden was de toekomst nog zonnig en plotsklaps steekt die gevreesde maagkanker zijn kop op en is deze grote beer binnen enkele weken geveld. Onvoorstelbaar.
De vader van ons Y en Divine nest is niet meer. Twee mensen die achterblijven met een “leeg” huis, een toekomst zonder deze kanjer in gaan. Zoveel prachtige herinneringen die nu even op de achtergrond zijn.
Veel mooie avonturen beleefd, onderweg met de camper en prachtige vakanties, wandelingen, nieuwe vrienden door Umbra gemaakt, genoten van trainingen en shows. Knuffelen vond hij heerlijk, samen op de bank relaxen, een fantastisch leven heeft hij gehad.
Wij zijn ook erg dankbaar dat Umbra zo’n fijn leven bij Christel en Dirk heeft gehad en ik weet zeker dat hij genoten heeft van elk moment. Heel veel sterkte lieve Christel en Dirk.
Ook wij zullen Umbra altijd in ons hart blijven koesteren.
Rust zacht lieve grote harige vriend.

KCM BHCN NVBH

Wat een afkortingen, even ter verklaring Kampioensclubmatch is een tentoonstelling waarbij Belgische Herders worden geshowd. Er zijn in Nederland twee rasverenigingen en van beide was de tentoonstelling dit weekeinde en nog wel bijna in onze achtertuin. Ook wel eens leuk 😆

Gisteren hadden we nog andere trainingen maar Dreamgirl (Shira) maakte haar debuut op de show van de BHCN. Helaas heb ik haar niet gezien maar wat ik begrepen heb ging het prima en werd ze als tweede beste in haar klasse (baby) geplaatst en haar keurverslag was echt heel goed.

Vandaag waren Dutch Dream, Dreamgirl en Scarlet Red van de partij bij de NVBH show. En Dutch (Ryco) mocht de spits afbijten, zijn debuut en hij vond alles en iedereen leuk en werd door de keurmeester dan ook een vrolijke temperamentvolle pup genoemd (terecht 😆 ). Hij werd tweede in de babyklasse bij de reuen.

Vandaag was Dreamgirl al “geoefend” en ze deed het supergoed, tandjes kijken ging prima en dat is best moeilijk bij die kleintjes, ze kon zich al best goed concentreren en baasje nog beetje oefenen met gangwerk laten zien en dan zit een eerste plaats er zeker ook in. Ook vandaag een super prestatie en weer tweede. Top!

Terwijl we nog moesten wachten op acte de presence van Scarlet hebben de leden van ons DreamTeam zich prima vermaakt. Knuffelen met bekend en onbekend, spelen en stoeien met elkaar. En bijna eind van de dag was Scarlet aan de beurt, ook zij deed het prima, ze vindt dat allemaal prima en kent het klappen van de zweep. Uitmuntend en eerste plek in kampioensklasse. Helaas zat er in de erering deze keer niet meer in. Maar dik tevreden met haar showprestatie. Was een lange maar leuke dag. Vooral om na zo’n lange tijd weer even bij te praten met verschillende mensen en om de showdebuten te mogen zien.

Elf

Elf jaar, mooie leeftijd maar er kan best nog wat bij. Ik hoop dan ook dat onze S-jes nog heerlijk wat jaartjes samen met hun baasjes kunnen genieten. Laat je nog maar eens extra verwennen 😆

Dutch

Dutch Dream (Ryco) heeft keurig zijn puppy cursus doorlopen en tijdens het “examen” laten zien wat hij al geleerd heeft. Op naar de volgende cursus. Goed bezig!

Thuis

Vladik 5 weken bij ons! Hoe hebben ze hem kunnen laten gaan? Een schat van een hond met een ontzettend lief en aanhankelijk karakter!! Het is een prachthond!👍🏾👌💝🐕🐕