Warning! This page is only available in the dutch language.

Boaz Lente

Hierbij lente foto’s van Boaz (Red Blaze). https://photos.app.goo.gl/SC25wSEsnEC4tAW58

We hebben erg genoten van het afgelopen seizoen. Een paar keer hebben we een weekend logeetjes in huis gehad. Boaz vindt het erg vermakelijk als anderen zijn speeltje proberen af te pakken…

Ook hebben we gekampeerd op Terschelling. Evi (hond van mijn ouders) mocht mee voor de gezelligheid. Die twee hebben zich kostelijk vermaakt samen. Het was een heerlijke vakantie! Het plan is om in augustus te gaan kamperen in Luxemburg. We hopen daar ook mooi te kunnen wandelen en te kunnen spelen in watertjes. 

Laat die mooie zomer maar komen (en niet te snel voorbijgaan) 😎

Groetjes Ruben en Jonna

Show

Sinds lange tijd weer eens een keer naar de show. Deze keer bijna in de achtertuin. Namelijk de Belgische herder show van de BHCN en die was in Kaatsheuvel. Twee DCDF-jes ingeschreven. Wizard, ja onze “ouwe heer” in de veteranenklasse reuen en Flame (van Christianne) in de openklasse teven. Christianne wilde graag Flame zelf een keer showen en deed dat heel goed. In een mooie klasse met behoorlijk concurrentie werden ze vierde met een uitmuntend. Prachtig keurverslag. Wizard is het “klappen van de zweep” nog niet verleerd en was erg relaxed en stond te kwispelen in de ring. Werd beste veteraan bij de Tervuerense en later in de erering werd hij tweede beste veteraan van de show. Beide honden mochten vanwege hun resultaten nog in de erering meedoen aan de selectiekeuring. Daarbij werden ze door meerdere keurmeesters beoordeeld en zowel Flame als Wizard werden uit de groep Tervueren gehaald en hun uitmuntend kreeg nog een extra plus. Beide dus net dat beetje extra wat je zoekt in een hond. Uiteraard trotse fokker en eigenaar en supertrots op Flame en Christianne die het samen zo goed gedaan hebben.

14 plus

Vandaag worden Pasco, Phantom, Pepper en onze Phoenix 14 1/2 jaar. Wat is het toch geweldig om zolang te mogen genieten. Natuurlijk zijn er heus wel krakjes en piepjes. Zowel Pasco als Phoenix zijn recent erg zieke geweest maar ze laten zich er niet zomaar onder krijgen. Alle vier genieten ze volop van hun wandelingen en hun langere slaapjes 😍

We gaan allemaal vrolijk verder en hopelijk kunnen we een nog tijdje knuffelen met onze oudjes en samen leuke dingen doen 😘 

Van Pepper komt nog een recentere foto, de andere drie zijn van de laatste weken.

Geen terv-je

Shonagh, geen tervuerentje, maar niet uit ons leven weg te denken.
Elga (voor de oudere DCDF bezitters wel bekend) haar kleine meid, die toen zij gestorven is, een fantastisch nieuwe roedel kreeg. Kim, Bart en sheltie Flax, later uitgebreid met de kids Mathis en Aurélie.
Ze heeft daar, naast de prachtige 7 jaren bij Elga nog bijna 8 jaren een heerlijk leven gehad, wandelen, knuffelen, leren spelen met kinderen (dat vond ze eerst erg spannend), met zijn allen op vakantie, volop liefde en aandacht, kortom een leven dat je iedere hond van harte gunt. Dank je wel lieve Kim en Bart.
Helaas hebben we haar gisteren moeten laten gaan, ineens werd ze zo ziek dat ze in shock raakte en niemand haar meer kon helpen. Met zijn allen hebben we afscheid genomen en zijn we enorm dankbaar dat ze zolang in ons midden was. Wat zullen we die kleine meid gaan missen.

Rayos

We kregen het volgende verdrietige bericht:

Helaas hebben we afgelopen vrijdag de moeilijke keuze moeten maken om Rayos in te laten slapen. Zijn achterhand was al lange tijd slecht en hij kwam afgelopen week steeds vaker niet meer de benen in. Voor Rayos de beste keuze nu maar voor ons veel verdriet om ons maatje te moeten missen. 13 prachtige jaren met hem gehad en van alles gedaan. Het was een heerlijke allround hond waar ik erg van genoten heb. Ik mis de lieve grijze snoet om mij heen. Bedankt voor dit heerlijke pupje 13 jaar geleden….Groetjes Rosa

Rosa, Danny en kinderen, Rayos heeft een prachtig leven bij jullie gehad. Heel veel sterkte.

Feestje

Uraz (Hero), Ultimo (Timo), Urania (Rani) en Ulan vieren vandaag hun elfde verjaardag. Het U-nest heeft de nodige vroegtijdige verliezen gekend maar we hopen dat deze vier prachtige U-tjes net zo mooi oud mogen worden als mama Phoenix.
Hele fijne verjaardag 🍗 🍖 en een prachtig nieuw zonnig levensjaar 🌞

Yuka

Yamai, voor iedereen beter bekend als Yuka, is niet meer op deze wereld. Helaas moesten zijn baasjes het besluit nemen om afscheid te nemen. Nadat eerder een tumor in de maag was gezien en er nog wat hoop was dat er misschien een operatie mogelijk zou zijn werd een CT scan gedaan maar helaas waren metastasen in de lever en al in sommige lymfklieren en om Yuka verder lijden te besparen hebben ze dapper voor Yuka gekozen en hem laten slapen.
Eerst bijna drie jaar bij een ander gezin gewoond, is hij ruim vier jaar geleden als herplaatser bij Mirjam en Toon gekomen en heeft daar een heerlijk leven gehad. Zijn passie voor water, zwemmen, maar ook rennen en met zijn bal spelen heeft hij naar hartelust kunnen waarmaken.
Zo intens verdrietig dat het veel te snel over is. Yuka, een geweldig lieve hond 💖, dol op kinderen en andere honden, genietend van iedereen die hem maar wilde aaien, dol op zijn baasjes. Die nog zoveel liefde te geven hadden maar dit helaas nu met mooie herinneringen moeten doen.
Mirjam en Toon, dank jullie wel voor de liefde en het plezier wat er af spatte voor Yuka. Heel veel sterkte 😘

Yuka in vogelvlucht https://www.decontedefee.nl/nl/videos/

Tycoon

Soms heb je een hond die alles heeft wat je aantrekt in een hond maar die ook alles geeft en meer. Zo’n hond was Tycoon voor Bianca.
Gisteren hebben Bianca en Jo heel onverwachts afscheid moeten nemen van Tycoon 💔. De laatste maanden was hij ziek maar dit leek eindelijk onder controle. In de ochtend was er echt weer vrolijkheid, al weer dagen zagen ze de oude vertrouwde Tycoon. Spelend met zijn maatjes en lekker smikkelen van zijn eten. De balans leek gevonden. Maar als een donderslag bij heldere hemel kwam er de rit naar de kliniek waar na alle onderzoeken nog maar een ding mogelijk was: afscheid nemen van dit heerlijk ventje. Giga milttumor die ineens veel bloed lekte in de buikholte.
Wat heeft Tycoon een prachtig leven gehad. Opgegroeid met Justine en Merlijn op het Zeeuwse land. Samen met Bianca alles ontdekt op gehoorzaamheidsgebied, reizen naar Frankrijk naar de lieve vriendinnen Francoise en Eline, die ook deel uitmaakten van zijn leven. Urenlang struinen aan het strand, spelen met zijn vriendjes in het water. Gwion onder zijn hoede nam als pup en hem de kneepjes van de roedel leerde. Ravi zonder protest opnam in zijn roedel en nieuwe vriend kreeg in Dimas, de hond van Jo. Zoveel prachtige momenten voor, door en vooral met Tycoon.
Hij was de steun en toeverlaat van Bianca. Die op haar beurt weer alle liefde terug gaf.
Intens verdriet overheerst ons nu en we wensen Bianca en Jo heel veel sterkte met dit zware verlies 😘