Informatie

nadyAdres
Het begin van onze grote passie.
Onze stamhoudster:

Nady v. ’t Herent

Onze kennel is begonnen in 1989 met Nady v.’t Herent. Uit haar eerste nest hebben we haar dochter Ayscha gehouden.

 

 

behendigheid2

behendigheidalgemeen
Tervuerense Herders zijn zeer geschikt voor diverse sporten, zoals obedience (gehoorzaamheid), behendigheid (of flyball), UV (uithoudingsvermogentest).

 

 

 

 

 

 

vaat2

Wij vinden het belangrijk dat onze pups zich volledig kunnen ontwikkelen, waarbij het ontdekkend bezig zijn een pré is.

Onze pups maken deel uit van ons gezin en zijn gewend aan de normale dagelijkse geluiden en bezigheden, ze worden in huis geboren en groeien daar ook op tot het moment dat ze naar hun nieuwe baasjes gaan. Ze kunnen volop spelen, graven, rennen, en hebben volop ruimte om heerlijk te ravotten. Ook de volwassen honden leven bij ons in huis en de pups leren op deze manier hoe het werkt in een roedel. Kortom: een geweldig “hondenleven”.

 

 

 

 

sociaal Onze pups worden gefokt op gezondheid en karakter. Socialisatie staat hoog in het vaandel.

Een Tervueren leert snel, goede dingen maar ook minder leuke dingen. Hij is erg gevoelig voor indrukken van buitenaf en vereist daarom een vriendelijke maar consequente opvoeding.

Een Tervueren heeft tijd en ruimte nodig om volwassen te worden. Hierbij zijn geduld en een goede begeleiding erg belangrijk om een prettige, vrolijke en sociale hond te krijgen.

 

sociaal1

 

 

 

 

De Tervueren is zeer oplettend, waakzaam en reageert meteen op zijn omgeving.

Voor de echte liefhebber zijn dit karaktereigenschappen om van te genieten maar niet iedereen wordt vrolijk als een hond je continue volgt waar je ook gaat of als je niet oplet alweer plannen maakt voor de volgende actie. Ze hebben veel beweging en afleiding nodig maar doen dit wel het liefst samen met de baas. Een Tervueren is een echte familiehond en wil er graag bijhoren. Als je vriendschap sluit met een Tervueren krijg je er een tweede schaduw bij.